Ομόνοια: Θέλει να ξορκίσει κατάρα τεσσάρων χρόνων

Θα αναμένει ότι θα λειτουργήσει στον απόλυτο βαθμό και η ικανότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής, που αποτελεί το ισχυρό όπλο της...


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ημερομηνία 6 Απριλίου 2013 δύσκολα ξεχνιέται από τους φίλους της Ομόνοιας. Ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα τους επικράτησε του ΑΠΟΕΛ (3-0). Έκτοτε αγνοεί την επιτυχία. Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια. Μια κατάρα που δεν λέει να ξορκίσει η Ομόνοια. Λέτε να το κάνει σήμερα; Ο λόγος ανήκει στους ποδοσφαιριστές της και η απάντηση θα δοθεί κοντά στις 19:00.

Παρόλο που το «τριφύλλι» πάει στο σημερινό ντέρμπι με υπηρεσιακό προπονητή, σημαντικές απουσίες, ποδοσφαιριστές που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι και χωρίς τον κόσμο του, λόγω της γνωστής αντιπαράθεσης διοίκησης και Θύρας 9 που είχε ως αποτέλεσμα το σωματείο να μη διαθέσει εισιτήρια, υπάρχει αποφασιστικότητα για τη νίκη.

Οι πράσινοι θέλουν να νικήσουν τον ΑΠΟΕΛ και τα προβλήματά τους, ώστε να διεκδικήσουν ακόμη πιο δυναμικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βάσει των πιο πάνω, τα δεδομένα δεν είναι υπέρ της Ομόνοιας, όμως σ’ ένα «αιώνιο» ντέρμπι όλα είναι πιθανά. Είναι πολλά τα παραδείγματα στο παρελθόν, όπου η ομάδα που δεν ήταν στα καλύτερά της επικράτησε της αντιπάλου της.

Οι πράσινοι έχουν ενώπιόν τους μια τεράστια πρόκληση και το σημερινό ματς αποτελεί τεστ χαρακτήρα. Πάνε με καλή ψυχολογία μετά την ευρεία νίκη επί της ΑΕΛ και μ’ έναν προπονητή στον πάγκο τους που γνωρίζει πολύ καλά τι εστί «αιώνιο» ντέρμπι. Ο Ιωακείμ ετοίμασε την ομάδα του, δίνοντας έμφαση στην τακτική, αναλύοντάς τους και το παιχνίδι του αντιπάλου.

Γνωρίζει την ποιότητά του, τα δυνατά αλλά και τρωτά του σημεία και αναμένει από τους ποδοσφαιριστές του να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τα όσα δούλεψαν στις προπονήσεις, ώστε να «χτυπήσουν» το ματς.

Την ίδια ώρα ξέρει πολύ καλά, βάσει της εικόνας που παρουσίασε η Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν ότι κλειδί για να έχει η ομάδα του δικαίωμα στην επιτυχία αποτελεί η καλή μεσοαμυντική συμπεριφορά της. Θα αναμένει ότι θα λειτουργήσει στον απόλυτο βαθμό και η ικανότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής, που αποτελεί το ισχυρό όπλο της.

Είναι ένα σημαντικό ματς, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει τη θέση της ομάδας με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος και το πρόγραμμά της στη β’ φάση, εκεί όπου θα δοθεί η μεγάλη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ