Ομόνοια: Νέα ευκαιρία, θα βάλει τέλος;


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πριν από το προηγούμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που ήταν στο ΓΣΠ στις 2 Απριλίου, κάναμε λόγο πως η Ομόνοια θα κάνει την έβδομη απόπειρα να φθάσει στη νίκη. Ούτε και τότε μπόρεσε να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί ενός έτους. Τώρα, 13 μήνες μετά από την τελευταία επιτυχία της επί της ομάδας της Λεμεσού, που ήταν στις 9 Απριλίου 2016, η Ομόνοια έχει άλλη μια ευκαιρία να «χτυπήσει» τον αντίπαλό της.

Το ερώτημα που τίθεται και απασχολεί τους φίλους της είναι εάν μπορεί. Βάσει της εικόνας που παρουσιάζουν οι δυο ομάδες, φαντάζει δύσκολο, όμως ένα ματς δεν θεωρείται τελειωμένο πριν αρχίσει. Γι’ αυτό και η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών, να απαντήσουν πως μπορούν και είναι σε θέση να διατηρήσουν την ομάδα ζωντανή στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Όσον αφορά στο αρνητικό σερί με αντίπαλο τον Απόλλωνα, η ομάδα της Λευκωσίας μετρά έξι ήττες και μια ισοπαλία, σε αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η μοναδική ισοπαλία ήταν στο πρώτο ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου (2-2), ενώ στον επαναληπτικό, που διακόπηκε, έχανε με 3-1. Επίσης, ηττήθηκε και στον τελικό Κυπέλλου που έγινε πέρσι στο Τσίρειο (1-2).

ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ

Ομόνοια – Απόλλων 0-2

Απόλλων – Ομόνοια 3-1*

Ομόνοια – Απόλλων 2-2*

Ομόνοια – Απόλλων 1-2

Απόλλων – Ομόνοια 2-1**

Απόλλων – Ομόνοια 2-1

Ομόνοια – Απόλλων 1-2

* Κύπελλο

** Τελικός Κυπέλλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ