Ομόνοια: Κάθε πέρσι και καλύτερα!

Η εφιαλτική σεζόν συνεχίζεται, με τον κόσμο της ομαδας -που κάθε χρόνο κάνει όνειρα- στο τέλος να αναπολεί την προηγούμενη περίοδο...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ποιο πριμ ως επιπλέον κίνητρο και ποια προσπάθεια για ανύψωση του ηθικού των ποδοσφαιριστών; Αυτή είναι η φετινή Ομόνοια και δεν θα αλλάξει τώρα. Όλα πήγαν στράφι από το καλοκαίρι με τις επιλογές ποδοσφαιριστών (και όχι μόνο), που επιβεβαιώνουν κάθε βδομάδα πως δεν είναι σε θέση να σηκώσουν τη βαριά φανέλα της Ομόνοιας.

Προσπάθησε ο πρόεδρος, Αντώνης Τζιωνής, μεσοβδόμαδα με την παρουσία του στο «Ηλίας Πούλλος» να… σπρώξει τους παίκτες σε καλή εμφάνιση. Μάλιστα, τους υποσχέθηκε έξτρα πριμ πέρα από το προβλεπόμενο, εφόσον η ομάδα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάταια, όμως, αφού οι δυνατότητες της ομάδας είναι συγκεκριμένες και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους.

Οι φίλοι της Ομόνοιας έφθασαν στο σημείο να λένε, κάθε πέρσι και καλύτερα. Μια σεζόν που άρχισε με όνειρα και φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο, όμως, η κατάληξή της είναι εφιαλτική αφού η Ομόνοια είναι προ του φάσματος να μείνει εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων μετά από 15 χρόνια. Μαθηματικά ελπίζει μεν, όμως, η εικόνα της ομάδας παραμένει κάκιστη και δεν πείθει πως είναι ικανή να πετύχει τον στόχο της Ευρώπης.

Η εικόνα που παρουσίασε προχθές η Ομόνοια ήταν τέτοια λες και έδινε φιλικό προετοιμασίας. Ποδοσφαιριστές χωρίς πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα. Η σημασία του αγώνα ήταν τέτοια, που θα ανέμενε κανείς ότι θα… φάνε το γήπεδο, να δείξουν πόσο πολύ το θέλουν και μαζί το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Ομόνοια γι’ άλλη μια φορά διέψευσε και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της και επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί. Και πώς να μπορεί όταν δέχεται γκολ στην πρώτη φάση της αντίπαλης ομάδας, ο τερματοφύλακάς της δεν έχει καλή συνεννόηση με τους αμυντικούς και οι μέσοι ακόμη… πάνε για να μαρκάρουν.

Ό,τι χτίζει επιθετικά το γκρεμίζει αμυντικά. Έξι τελικές στον στόχο είχε η Ανόρθωση, οι τέσσερις έγιναν γκολ. Αυτή είναι η Ομόνοια κι αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είτε Ευρωπαία είτε όχι. Και πλέον οι ελπίδες εναποτίθενται στον Πάμπο Χριστοδούλου.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ