Ομόνοια, η Ευρώπη θέλει κόπο…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η έκτη ήττα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ομάδων που προπορεύονται, αύξησαν τη διαφορά από την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη στους επτά βαθμούς.

Η ομάδα της Λευκωσίας θα αρχίσει την προσπάθειά της στα πλέι οφ από δυσχερή θέση και έχει ένα βουνό να ανέβει για να υλοποιήσει τον στόχο της. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί η Ομόνοια να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο; Με εμφανίσεις όπως την χθεσινή όχι. Αν αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της, βελτιωθεί σε σημαντικούς τομείς και οι ποδοσφαιριστές της το πιστέψουν, τότε ίσως διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και είναι ικανή να «χτυπήσει» την πόρτα της Ευρώπης.

Η πίστη και η σιγουριά του Άκη Ιωακείμ για έξοδο της Ομόνοιας στην Ευρώπη, χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τον κόσμο της ομάδας. «Ακολουθούν τα πλέι οφ και ο στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρώπη και θα τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω στον κόσμο. Η Ομόνοια θα βγει Ευρώπη!», είπε με έμφαση ο τεχνικός των πρασίνων. Ο κόσμος αναμένει πως θα το μεταδώσει και στους ποδοσφαιριστές. Να το πιστέψουν περισσότερο, γιατί με την παρουσία τους στο «αιώνιο» ντέρμπι έδειξαν έλλειψη αποφασιστικότητας και πάθους για κάτι καλό.

Η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου θέλει και απαιτεί κόπο. Πόσω μάλλον όταν η Ομόνοια είναι στο -7 από τη θέση που θα ψάξει με το τέλος της σεζόν, ενώ κυνηγά δυο αντιπάλους που είναι σε πιο πλεονεκτική θέση. Η διαφορά από την 4η ΑΕΛ διατηρήθηκε στον ένα βαθμό, όμως η απόσταση από την 3η θέση φαντάζει μεγάλη, όχι όμως τέτοια που να μην ανατρέπεται. Η Ομόνοια θα πρέπει να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της και κυρίως να βελτιώσει την μεσοαμυντική της συμπεριφορά. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ