Ομόνοια: Εκεί που «χτύπησε» πριν από 13 μήνες!

Πέρσι, σ’ ένα εξίσου σημαντικό ματς όπως είναι το προσεχές, η Ομόνοια έφυγε με το διπλό από το Τσίρειο…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αρνητική παράδοση δημιουργήθηκε στις αναμετρήσεις της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα τους τελευταίους 13 μήνες, κάτι που έχουμε επισημάνει πολλάκις. Επτά συνεχόμενα ματς το «τριφύλλι» αγνοεί τη νίκη. Ψάχνει απεγνωσμένα σ’ αυτό το διάστημα την επιτυχία, που θα βάλει ένα τέλος.

Ωστόσο, η τελευταία νίκη των πρασίνων πριν από 13 μήνες μέσα στο Τσίρειο, αποδείχθηκε «χρυσή» στην προσπάθεια που κατέβαλλε και πέρσι η ομάδα για έξοδό της στην Ευρώπη. Ήταν και τότε περίπου τα ίδια δεδομένα με φέτος (αν και το συγκεκριμένο ματς έγινε στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής), με το «τριφύλλι» να βγάζει θέληση και πάθος για να φύγει με το διπλό, κάτι που το πέτυχε με ολική ανατροπή. Στο τέλος της σεζόν η Ομόνοια δήλωσε Ευρωπαία.

Παρόλο που το ματς έγινε στην έδρα του αντιπάλου της, η Ομόνοια ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ (13’), στην πρώτη τελική προσπάθεια του Απόλλωνα, επέβαλε τον ρυθμό της και έχασε κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 77’ που ο Σκέμπρι ισοφάρισε. Ο Μαλτέζος άσος ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος (88’).

Με φάρο την περσινή εμφάνιση και νίκη μέσα στο Τσίρειο κι ας πέρασαν 13 μήνες και άλλαξαν πολλά πρόσωπα, η Ομόνοια θα πάει στη Λεμεσό την Κυριακή για να αναζητήσει τη νίκη μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες. Άλλωστε, μόνο έτσι θα ελπίζει σε εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες υλοποίησης του στόχου της.

Εναπόκειται στους ποδοσφαιριστές να κρατήσουν ψηλά το όνομα της Ομόνοιας, να δείξουν πως δεν έχουν παραδοθεί και θα δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους. Εάν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα, που το αποτέλεσμά του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη, η απάντηση στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου το απόγευμα της Κυριακής. Πέρσι κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές (και μερικοί που είναι και φέτος στην ομάδα) τα κατάφεραν.

Ως γνωστόν, από την προσεχή αγώνα θα απουσιάσουν οι τραυματίες Δημητρίου και Κύπρου, ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Άρνασον, ενώ παραμένουν αμφίβολοι οι Χριστοφή και Σοϊλέδης.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ