aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Ο Νασιμέντο… έφαγε τον Νταμπίζα»

«Ο Νασιμέντο… έφαγε τον Νταμπίζα»

Το «διαζύγιο» της Ομόνοιας με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα ανακοινώθηκε το απόγευμα από την διοίκηση των πρασίνων, και ως επακόλουθο η είδηση έγινε αντικείμενο συζήτησης και στις ελληνικές ιστοσελίδες. Το «Contra.gr» αναφέρει ότι η επιλογή Μπρούνο Νασιμέντο ήταν αυτή που στοίχισε στον Νταμπίζα.

Το σχετικό δημοσίευμα: «Ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος (επαγγελματικού) θανάτου θα πρέπει να λογίζεται η διακοπή της συνεργασίας του Νίκου Νταμπίζα με την Ομόνοια.

Είναι αλήθεια ότι μετά τον αποκλεισμό των «τριφυλλοφόρων» από το Κύπελλο που ουσιαστικά σήμανε και τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν (πολύ δύσκολα θα προλάβει μέσω πρωταθλήματος η Ομόνοια) το διαζύγιο έμοιαζε αναπόφευκτο κάτι που αποδείχθηκε την Τετάρτη.

Στον Ελλαδίτη τεχνικό διευθυντή επίσης χρεώθηκαν μία σειρά από αστοχίες με κορυφαία αυτή του Μπρούνο Νασιμέντο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος στόπερ πρόσφερε από ελάχιστα εώς καθόλου (μόλις 9 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν) αλλά η Ομόνοια δεν μπόρεσε να απαλλαχθεί από το συμβόλαιό του τον Ιανουάριο αν και υπήρξε η σχετική διαπραγμάτευση.

Αυτό το… φάουλ σε συνδυασμό με την αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, επιλογή του Τζον Γουίλιαμ Κάρβερ για την τεχνική ηγεσία στις αρχές της σεζόν στοίχισαν τελικά στον Νταμπίζα. Παράλληλα όμως είναι γεγονός ότι ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είχε να διαχειριστεί ένα εξαιρετικά χαμηλό μπάτζετ (μόλις 2,5εκ) πράγμα που σημαίνει ότι το εύρος των επιλογών του ήταν σαφώς περιορισμένο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ