aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ καλός μαθητής κύριος Κάρβερ

Ο καλός μαθητής κύριος Κάρβερ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Διαβασμένος ή αν θέλετε καλύτερα ενημερωμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ντέρμπι του Σαββάτου, ο Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος τεχνικός θέλησε έμμεσα να δώσει τη δική του απάντηση στην αμφισβήτηση που προηγήθηκε για το πρόσωπό του αλλά και την ομάδα του. Τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση που άφησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνουμε το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων στο πρωτάθλημα».

Όντως, οι 14 βαθμοί που συγκέντρωσε η Ομόνοια στους πρώτους επτά αγώνες είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία πέντε χρόνια. Βεβαίως, αυτό δεν είναι και το απόλυτο μέτρο σύγκρισης αφού θα πρέπει να γίνεται και ανάλυση των αντιπάλων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα σ’ αυτό το διάστημα. Είναι, όμως, ένα γεγονός.

Επιπρόσθετα, δεν μπορεί αυτό να αποτελεί σημείο αναφοράς ή περηφάνιας για μια μεγάλη ομάδα, που έχει ψηλούς στόχους και ήδη μετρά επτά χαμένους βαθμούς. Το σημαντικότερο για την Ομόνοια είναι ότι, μετά από ένα χαμένο ντέρμπι, έδειξε χαρακτήρα, ήταν ουσιαστική και επανήλθε στις επιτυχίες, μάλιστα σε ντέρμπι.

Ο Κάρβερ έχει να λέει για το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο κυρίως για τις εμφανίσεις της ομάδας. Και το Σάββατο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αλλά πήρε το ζητούμενο και βλέπει μπροστά. Γι’ αυτό θα έχει να λέει περισσότερο στους παίκτες του, που έκανε άλλο ένα βήμα προς τα μπρος.

Η τέταρτη θέση που κατέχει με τη συμπλήρωση της 7ης αγωνιστικής, είναι η δεύτερη καλύτερη της πενταετίας αφού τη σεζόν 2014-15 αν και με λιγότερους βαθμούς (13) σε σχέση με φέτος, ήταν στην 3η θέση. Επίσης, τη σεζόν 2013-14 η διαφορά της από την κορυφή ήταν στους πέντε βαθμούς αν και ήταν στην 5η θέση, ενώ φέτος απέχει 7 βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα.

Ακόμη, αξιοσημείωτο γεγονός στις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι ότι, τα 15 γκολ ενεργητικό αποτελούν την καλύτερη επίθεση της πενταετίας και τα 9 γκολ παθητικό τη χειρότερη άμυνα. Η Ομόνοια σκόραρε και στα επτά ματς πρωταθλήματος, δείχνοντας συνέπεια στο σκοράρισμα, ενώ μόλις στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ανόρθωση κατάφερε για πρώτη φορά να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Ο πίνακας είναι ενδεικτικός των διαφορών του «τριφυλλιού» τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΕΖΟΝ ΑΓ. Ν-Ι-Η ΤΕΡ.(Υ-Κ) ΒΑΘ. ΘΕΣΗ
2012-13 7 2-3-2 9-5 9 (-10)*
2013-14 7 4-1-2 12-5 13 (-5)
2014-15 7 4-1-2 8-6 13 (-6)
2015-16 7 3-3-1 9-6 12 (-7)
2016-17 7 4-2-1 15-9 14 (-7)

* Στην παρένθεση η διαφορά από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ