aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝίκησε την ΑΕΛ… με «συνταγή ΑΕΛ»

Νίκησε την ΑΕΛ… με «συνταγή ΑΕΛ»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Επέστρεψε στις νίκες η Ομόνοια μετά από τρεις αγωνιστικές και πήρε… ανάσες. Ανάσες που λογικά θα τη βοηθήσουν στη συνέχεια και θα της χαρίσουν χρόνο να βρει τα «πατήματα» της. Δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου και δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση του κόσμου αν το αποτέλεσμα έμενε στο 0-0 ή αν η ΑΕΛ αξιοποιούσε μία από τις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες της. Ο Πάμπος Χριστοδούλου επέλεξε απόψε να αφήσει στην άκρη τη νέα φιλοσοφία που υιοθέτησε στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με… φουλ επίθεση, επιβολή του παιχνιδιού, κατοχή και πολλές ευκαιρίες.

Η οποία θα μπορούσε να του είχε βγει αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Αυτό δεν έγινε, όμως, και η Ομόνοια πλήρωσε ακριβά τα πολλά κενά στην άμυνα ή αν θέλετε τις όποιες ευκαιρίες έφτιαξε ο αντίπαλος, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε. Απέναντι στην ΑΕΛ το… γύρισε και νίκησε την πρώην ομάδα του με «συνταγή ΑΕΛ». Με περίπου άριστη ανασταλτική λειτουργία (δεν έλειψαν πάλι κάποια ατομικά λάθη), στην οποία συνέτειναν πάρα πολύ τόσο η εμφάνιση του Πιτ Φελτχούιζεν, όσο και η μετακίνηση του Ρενάτο Μαργκάσα στο άκρο της επίθεσης και στο δεύτερο μέρος στη μεσαία γραμμή.  Οι πράσινοι επιτέλους, απόψε, ένιωσαν πως είχαν τερματοφύλακα που ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από την εστία και φυσικά πήραν πολύτιμη βοήθεια χάρη στα «πνευμόνια» και τη μαχητικότητα του αρχηγού τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν σαφώς καλύτερη, όχι εντυπωσιακή, αλλά έλεγχε τον αγώνα, ανέβασε τις γραμμές, έδειξε διάθεση να επιτεθεί και με κορυφάιο τον Άλεξ Σοάρες που οργάνωσε μαεστρικά τους συμπαίχτες του έφτασε στο γκολ χάρη στη σέντρα του Πορτογάλου και το ωραίο τελείωμα του Γκονσάλες. Έστω και με… μισό μηδέν πήρε το ζητούμενο και αυτό ήταν ο στόχος σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της: «Δεν μου φτάνει να λένε πως η Ομόνοια παίζει καλό ποδόσφαιρο και φτιάχνει φάσεις, εμείς θέλαμε αποτέλεσμα, τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Αυτό που μετρά για μας είναι να συνεχίσουμε, θα χαθούν βαθμοί».

Έτσι, διατηρώντας για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα και ανεβάζοντας την απόδοση της όταν χρειάστηκε πήρε τρεις βαθμούς που δεν θα τη βοηθήσουν μόνο βαθμολογικά. Φτάνει σε λίγα 24ώρα από τώρα να δώσει συνέχεια στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Αλλιώς, φτου και πάλι από την αρχή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ