aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε τη δύναμη της έδρας…

Με τη δύναμη της έδρας…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι, στις τάξεις της ΑΕΚ ζουν και αναπνέουν για τον αυριανό πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η σεζόν, με στόχο για την ομάδα της Λάρνακας να είναι να φθάσει στον τελικό αλλά και να σηκώσει την κούπα.

Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια οι Λαρνακείς έχουν φθάσει μέχρι την ημιτελική φάση, όμως τώρα ψάχνουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να θέσουν τις βάσεις στον αυριανό αγώνα μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα». Εκεί όπου φέτος δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι και αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ, θέλει να κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα.

Αγωνιστικά, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Μάριος Αντωνιάδης προπονείται κανονικά και έχει τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ενώ ο Λαμπάν αν προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα σήμερα, όπως αναμένεται, τότε θα συμπεριληφθεί και αυτός στην αποστολή. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να παρουσιαστεί κομπλέ για ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν.

Το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Φλοριάν Τολμές. Θα είναι στο αρχικό σχήμα ο Γάλλος επιθετικός ή θα μείνει στον πάγκο; Πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού, με τον Ιδιάκεθ να ετοιμάζει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ο Πάμπλο κάτω από τα δοκάρια, η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μουρίγιο, Καταλά και Μοϊσόφ. Στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Ακοράν και Τέτε.

Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Κάσες, Λαρένα και ένας εκ των Χέφελ ή Τομάς. Στην επίθεση δύο εκ των Τρισκόφσκι, Τολμές και Γιάννου. Το σημαντικό για την ΑΕΚ αλλά και το ιδανικό θα ήταν να μην δεχθεί γκολ και να μπορέσει να πάρει μία «καθαρή» νίκη, που θα της δώσει τη δυνατότητα να πάει στον επαναληπτικό με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ