aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜε Σλόμποντα Τούζλα ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον β' προκριματικό (who is who)

Με Σλόμποντα Τούζλα ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον β’ προκριματικό (who is who)

Σε περίπτωση πρόκρισή της -κάτι που φαντάζει απίθανο να μην συμβεί- κόντρα στην Μπάνατς (α’ προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ), στον δεύτερο προκριματικό γύρο η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σλόμποντα Τούζλα (Βοσνία Ερζεγοβίνη) – Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 14 Ιουλίου και επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 21 Ιουλίου.

Η ΦΚ Σλομπόντα εδρεύει στην Τούζλα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Ιδρύθηκε το 1919 και έχει ως έδρα το Στάντιον Τουσιάνι χωρητικότητας 10.000 θεατών. Προπονητής της είναι ο Χουσρέφ Μούσεμιτς. Στη λήξασα σεζόν στο πρωτάθλημα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, κατέκτησε την 2η θέση. Δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της χώρας αφού δεν έχει κανένα τίτλο, ενώ η εμπειρία της στην Ευρώπη είναι ελάχιστη. Πέρσι επίσης έφτασε μέχρι τους τελικούς κυπέλλου, όμως και στα δύο ματς ηττήθηκε απ’ την Ράντνικ Μπιγιέλγινα.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έχει ως προπονητή των γνωστό από το πέρασμά του στην ΑΕΚ, Ραν Μπεν Σιμόν, και έχει ως έδρα της το Στάδιο Τέντι. Ιδρύθηκε το 1936 και χρώματά της είναι το μαύρο και το κίτρινο. Έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ισραήλ, ενώ ήταν και 6 φορές στη δεύτερη θέση. Επιπρόσθετα έχει κατακτήσει 7 κύπελλα Ισραήλ, ενώ ήταν άλλες 3 φορές φιναλίστ το κυπέλλου.

H Μπεϊτάρ, θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες για να προκριθεί. Είναι στους δυνατούς του πρώτου προκριματικού με 4.225 βαθμούς (294η στην κατάταξη της UEFA), ενώ η ομάδα απ’ την Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι στους αδύνατους με μόνο 1.425 βαθμούς (424η στην κατάταξη της UEFA).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ