Μαργκάσα: Ο κύριος «τα κάνω όλα και συμφέρω»


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σαφέστατα δεν υπήρξε μετεγγραφή αεροδρομίου. Γητευτή της μπάλας, δεν τον λες. Σαφέστατα, δεν έχει τη μαγεία του Νούνο Ασίς ή κάποιου άλλου μέσου με εξαιρετικές δεξιοτεχνίες.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα, όμως, είναι σήμερα ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές για τους φίλους της Ομόνοιας. Κέρδισε το χειροκρότημά τους παραθέτοντας τα όπλα του: σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100% των δυνάμεών του και με το πάθος του εμπνέει τους συμποδοσφαιριστές του, μα και την κερκίδα που ξεσηκώνεται.

Ο Πορτογάλος βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα του «τριφυλλιού» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά μόνο ως ανασταλτικός χαφ. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, στις οποίες κλήθηκε πολλές φορές να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε ρόλο αριστερού μπακ.

Ίσως στη σταθεροποίησή του σε ρόλο κεντρώου να οφείλεται το εξής γεγονός: αδιαμφισβήτητα πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα. Όσοι παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας του, θα το έχουν αντιληφθεί βάσει της εικόνας του στον αγωνιστικό χώρο. Η «Goal News», όμως, θα το κάνει ξεκάθαρο μέσω των αριθμών, που ποτέ δεν λένε ψέματα.

Καταρχάς, από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, συγκατοικεί με τον Δημήτρη Χριστοφή στην κατηγορία των περισσότερων τελικών πασών, οι οποίες μετατράπηκαν σε γκολ. Συνολικά τροφοδότησε οκτώ φορές τους συμποδοσφαιριστές του, οι οποίοι είπαν «ευχαριστώ» σκοράροντας. Αριθμός, που ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του με τους πράσινους, που ήταν πέντε (2013-14).

Επιπλέον, πέτυχε και τέσσερα τέρματα, επίδοση που είναι επίσης η καλύτερή του από τότε που διάβηκε την πόρτα του «Ηλίας Πούλλος». Διότι τις προηγούμενες φορές δεν ξεπέρασε ποτέ το ένα τέρμα (2011-12, 2012-13, 2013-14, 2015-16).

Και περισσότερα σερβιρίσματα και παραπάνω γκολ λοιπόν, από τον Μαργκάσα. Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε έναν ανασταλτικό χαφ, με συμμετοχή σε 12 τέρματα της ομάδας του! Συν φυσικά την κύρια δουλειά που κάνει ένας ποδοσφαιριστής της θέσης αυτής, κάτι που δεν καταγράφεται εύκολα με στατιστικά: τα μαρκαρίσματα, τα κλεψίματα, το τρέξιμο και η βοήθεια στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν εξηγείται το γεγονός ότι μετρά τις περισσότερες παρουσίες στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας (23) και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλον (2.011), ενώ είναι δεύτερος σε συμμετοχές (23), με μία λιγότερη από τον Σίλβα Κλέιτον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ