Μαργκάσα: «Η πικρή γεύση» και «η πιο δυνατή ομάδα που έπαιξα»

Mεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Ένωσης των ποδοσφαιριστών της Ιβηρικής χώρας παραχώρησε ο Ρενάτο Μαργκάσα.

Ανάμεσα σε άλλα είπε:

Για το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ αγωνίζεται και στην Εθνική Ομάδα: «Ήταν μια απόφαση που έλαβα λόγω της στήριξης και της αναγνώρισης που έτυχα στην Κύπρο. Μετά από τόσα χρόνια μακριά από την Πορτογαλία και χωρίς να έχω παίξει σε πολύ ψηλό επίπεδο, όπως στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Αγγλία, το όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική Πορτογαλίας δεν ήταν ρεαλιστικό».

Διαβάστε επίσης: Κοινή παρουσία των Μαργκάσα-Άλεξ-Λόπες

Για το αν ήθελε να αγωνιστεί στην Α’ Κατηγορίας της Πορτογαλίας: «Ομολογώ ότι έχω μία πολύ πικρή… γεύση επειδή δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Α’ Κατηγορία της Πορτογαλίας. Ήμουν στην Αλβέρκα, την Τορένσε, τη Φατίμα και τη Μάφρα και δυστυχώς δεν είχα αυτή την ευκαιρία».

Διαβάστε επίσης: Μαργκάσα (Πάφος)

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Στο πρώτο γκρουπ οι έξι πρώτες ομάδες είναι οι ισχυρότερες στο πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης: Αποδοκιμασίες οι μεν, πικάρισμα με Μαργκάσα-Ευρώπη οι δε

Για την προσαρμογή του στην Κύπρο: «Ήταν αρκετά εύκολη γιατί είμαστε πολλοί Πορτογάλοι. Θυμάμαι να έρχομαι στην Κύπρο με άλλους τρεις παίκτες (Μίλτον Μέντες, Κάρλος Σααβέδρα και Κάρλος Αντρέ), ενώ ύστερα ήρθαν και οι Ζοάο Κομπόιο, Πάιβα, Πέδρο και Ντουάρτε στη Δόξα. Υπήρξε ένα παιχνίδι στο οποίοι οι 11 παίκτες της ομάδας μιλούσαν την ίδια γλώσσα, ήμασταν Πορτογάλοι και Βραζιλιάνοι».

Για τις ομάδες που αγωνίστηκε: «Η Δόξα είναι μια μικρή ομάδα και δεν έχει αρκετό κόσμο. Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που έχει οργανωθεί καλά τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η Ομόνοια είναι η πιο δυνατή από τις τρεις αυτές ομάδες και είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πάρα πολλούς φιλάθλους».

Για την εγγραφή του στον ΠΑΣΠ: «Κάθε χρόνο οι παίκτες του πρωταθλήματος πρέπει να ενταχθούν στο Σύνδεσμο και να συνεισφέρουν. Πρόκειται για μία συμφωνία που υπάρχει. Νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες. Είναι ένα θεσμικό όργανο που βοηθάει πολύ και προστατεύει τους παίκτες».

Για το αν έχει καταφύγει ποτέ στις υπηρεσίες της Ένωσης Παικτών Πορτογαλίας: «Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ να καταφύγω στη νομική υπηρεσία της Ένωσης. Είχα πάντα μια εξαιρετική σχέση με τους συλλόγους και δεν είχα ποτέ προβλήματα. Γνωρίζω, όμως, συναδέλφους μου που είχαν προβλήματα και η Ένωση τους βοήθησε να τα λύσουν».

Για τον πατέρα του: «O πατέρας μου έγινε προπονητής και πάντα μου έλεγε για την Ένωση και ότι ήταν σημαντικό οι παίκτες να εγγραφούν εκεί. Είμαι περήφανος που βλέπω ότι η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Πορτογαλίας έχει περισσότερη δύναμη για να βοηθήσει και να προστατεύει τους παίκτες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ