Οι πυλώνες μιας ψυχωμένης πρόκρισης

Η ανασταλτική λειτουργία ήταν το «κλειδί»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Το ήθελε και μάλιστα πολύ. Ήταν ευδιάκριτο στα μάτια των ποδοσφαιριστών της και στον τρόπο που αγωνίστηκαν για 120 λεπτά στον προχθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ.

Σπουδαία εμφάνιση δεν πραγματοποίησε, ούτε ευκαιρίες με το… τσουβάλι δημιούργησε. Η Ομόνοια, όμως, ήταν σωστά διαβασμένη, είχε το απαιτούμενο (για τέτοια) παιχνίδια πάθος και εκεί που η κούραση έκανε την εμφάνισή της, έπαιρνε δύναμη από τον κόσμο της.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια και φυσικά να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιστροφή στους τίτλους.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, όμως κάποιοι ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικοί και συνέβαλαν τα μέγιστα για να παρουσιαστεί το «τριφύλλι» πολύ συμπαγές ανασταλτικά. Πρώτος και καλύτερος ο Γιωργαλλίδης, ο οποίος εκτός από το πέναλτι του Μπόλιεβιτς, έσωσε την ομάδα σε άλλες 3-4 περιπτώσεις, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Μιντίκκη στο 15ο λεπτό.

Μαζί του και ο Μαργκάσα, που «κατάπιε» όλο το γήπεδο, βοήθησε πάρα πολύ τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά και έδειξε πως στη μεσαία γραμμή μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι ως αριστερός μπακ.

Επίσης, μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Ομόνοιας πραγματοποίησε ο Ρομαρίκ. Πραγματικός «ογκόλιθος» στο κέντρο της άμυνας, δεν έχασε ούτε μία μονομαχία και μαζί με τον Ρούνιε δεν άφησαν τον Άλβες να πάρει ανάσα, ενώ πολύ καλοί ήταν τόσο ο δυναμικός Φλορέσκου, όσο και ο αειθαλής Ασίς.

Στην επίθεση οι Κιρμ και Ράμος (που έγιναν αλλαγή) δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, ενώ οι Σκέμπρι (παρά το τελευταίο εύστοχο πέναλτι) και Μπαντιμπάνγκα προσπάθησαν, αλλά αποδεδειγμένα οι δυνατότητές τους είναι για πολύ περισσότερα.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΖΕΪΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ