aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ ομιλία που συγκίνησε τον κόσμο

Η ομιλία που συγκίνησε τον κόσμο [video]

Τη δική του παρέμβαση, όπως είχε συμφωνηθεί να γίνει, έκανε στην εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας εκπρόσωπος της Θύρας 9.

Συγκεκριμένα, ομιλιτής ήταν ο Αδάμος Ευσταθίου, ο οποίος κατάφερε να συγκρινήσει με την ομιλία του τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Αδάμου Ευσταθίου.

«Καταρχάς να ευχαριστήσω τη συνέλευση που μου δίνει το δικαίωμα να τοποθετηθώ. Θεωρώ τη συγκεκριμένη κίνηση ως μια πρώτη αναγνώριση του ότι υπάρχει πρόβλημα αποκλεισμού μιας μερίδας κόσμου της ομάδας μας από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Δεν θα σας κουράσω ούτε θα σας καθυστερήσω. Έτσι κι αλλιώς, όσα κι αν πω σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν τα χρόνια που κάποιοι ζήσαμε φιμωμένοι, κι όσα κι αν έγραφα πάνω σε μια κόλλα χαρτί δεν θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να λυτρώσουν όλες εκείνες τις φωνές που ζουν στο περιθώριο.

Γι’ αυτό επιλέγω να μην ασχοληθώ με το παρελθόν αλλά μονάχα με το μέλλον. Αυτό το μέλλον που στα χέρια μας είναι αν θα το κτίσουμε μαζί ή αν θα το αφήσουμε να γκρεμιστεί χώρια. Αυτό το μέλλον που είτε με περηφάνια θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας, είτε με ντροπή θα τους δείξουμε τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους η ξεροκεφαλιά μας και τα κολλήματά μας.

Μπροστά μας υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για να κάνουμε την ομάδα μας υπόδειγμα προοδευτικού και δημοκρατικού σωματείου. Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για ένα νέο ’48 που θα αναγεννήσει την ομάδα μας και ιδεολογικά και αγωνιστικά.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι ώριμες συνθήκες να σαπίσουν πριν αποφασίσουμε ότι πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε. Να σαπίσουν πριν επιτέλους αποφασίσουμε ότι επιβάλετε της ομάδας μας να ηγείται ένα συμβούλιο κοινής αποδοχής, το οποίο θα αντιπροσωπεύει και τον τελευταίο Ομονοιάτη.

Αυτό ζητώ σήμερα από εσάς. Ότι δεν κατάφερε να γίνει στο παρασκήνιο, να το καταφέρετε εσείς σήμερα με την ψήφο σας. Να εκλέξετε ένα συμβούλιο με άξια άτομα και από τους δύο συνδυασμούς που θα αντιπροσωπεύει όσους είναι μέσα στην αίθουσα, όσους είναι έξω, ακόμη και όσους επέλεξαν τον καναπέ και τις παραλίες κουρασμένοι από τις εμφύλιες διαμάχες.

Ένα συμβούλιο που θα ανοίξει τα μέλη της ομάδας μας παραδίδοντας τη Βασίλισσα στο Λαό της. Ένα συμβούλιο που θα δώσει κύρος στις Γενικές Συνελεύσεις μεταφέροντας επιτέλους τις συζητήσεις από το διαδίκτυο και τους καφενέδες στις αίθουσες των συνελεύσεων. Έτσι ώστε όλοι μαζί να συζητάμε, να αποφασίζουμε και ενωμένοι να προχωράμε κάνοντας πράξη το σύνθημα: Ελευθερία συζήτησης – ενότητα Δράσης.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας να φέρουμε καλύτερες μέρες, το χρωστάμε στην ιστορία μας να φέρουμε καλύτερες, μα το κυριότερο το χρωστάμε σε όλες αυτές τις τάξεις των σχολείων που όλο και λιγότερα παιδιά δηλώνουν Ομονοιάτες. Να τον γυρίσουμε τον ήλιο για εμάς, για την ιστορία μας, για τα παιδιά μας.

Ο Λένιν είχε πει, «Υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα και υπάρχουν και εβδομάδες που συμβαίνουν δεκαετίες». Αυτές τις εβδομάδες περνάμε τώρα αδέλφια. Με την σημερινή σωστή σας ψήφο και την αυριανή δουλειά όλων μας ας καταφέρουμε να συμβούν δεκαετίες.

Κλείνοντας, να σας πω ότι δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής συνέλευσης, ούτε ξέρω τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Ομόνοια που ονειρευόμαστε, για το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε, ακόμη και για τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

Ζήτω η Ομόνοια

Ευχαριστώ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ