Η… λίστα του Πάμπου Χριστοδούλου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Δεν είναι ακριβώς το… bucket list του Πάμπου Χριστοδούλου, είναι όμως μία λίστα με διορθωτικά μέτρα που θα πρέπει να πάρει από… χθες κιόλας ενόψει της νέας σεζόν. Με την προϋπόθεση (βεβαίως, βεβαίως) να έχει χρόνο στη διάθεση του, πίστωση (από όλους) και υπομονή (από όλους).

Πρώτο και πιο σημαντικό (ναι, ακόμη και από την άμυνα) είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Η Ομόνοια έφτασε στον πάτο -εδώ και χρόνια- και αφού έχασε το dna τις θα χρειαστούν άμεσα ενέσεις τόνωσης ηθικού και εμβολιασμού νοοτροπίας πρωταθλητή στο ρόστερ της περιόδου 2017-18.

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι το extreme makeover της αμυντικής γραμμής! Εντελώς αλλαγμένη θα πρέπει να παρουσιαστεί τόσο σε πρόσωπα, όσο και τρόπο λειτουργίας. Τα 48 γκολ παθητικό συνιστούν τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Ομόνοιας. Με φάρο τα αμυντικά «τείχη» που έχτισε στην ΑΕΛ (δύο φορές), αλλά και στην Εθνική ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει τον τρόπο του να φετινό μετατρέψει το μειονέκτημα σε «υπερόπλο»!

Τρίτο είναι η ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, έτοιμους να μπουν στο πετσί της ομάδας και να την ανεβάσουν επίπεδο. Το… μάτι του κόουτς «κόβει» και αυτό είναι κοινώς παραδεχτό από όλους. Με το τέλος της σεζόν θα πρέπει να συνεχιστούν οι αποδεσμεύσεις (άρχισαν με τον Νασιμέντο) και να γίνουν οι πρώτες προσθήκες.

Τέταρτο ο απολογισμός στα ντέρμπι. Νίκες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, αριθμοί για κλάματα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και μία Ομόνοια απούσα από κάθε μεγάλο ραντεβού στη σεζόν. Ο Πάμπος έδειξε πως σε τέτοια παιχνίδια έχει τον τρόπο του, έστω και με… μισό μηδέν, να παίρνει το ζητούμενο που είναι (φυσικά) οι τρεις βαθμοί.

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Με την τραγική φετινή εικόνα του «τριφυλλιού» δεν αποκλείεται στην πορεία να προκύψουν και άλλοι τομείς που να χρίζουν βελτίωσης. Ας τελειώσει με το καλό η σεζόν και βλέπουμε…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ