Ομόνοια: Οι ελπίδες περνούν από την άμυνα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τον χαρακτήρα τελικού θα έχουν για την Ομόνοια τα τρία εναπομείναντα ματς του Πρωταθλήματος. Στη θέση που βρίσκεται η ομάδα, θα πρέπει να κάνει τη μια υπέρβαση μετά την άλλη για να έχει δικαίωμα στην ελπίδα, να δηλώσει Ευρωπαία. Η αρχή θα γίνει από το Τσίρειο αύριο απέναντι στον Απόλλωνα, θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο με τους πράσινους ως τυπικά γηπεδούχους και στην τελευταία αγωνιστική η Ομόνοια θα ταξιδέψει και πάλι στη Λεμεσό για να αναμετρηθεί με την ΑΕΛ.

Βάσει της εικόνας που παρουσίασε έως τώρα η Ομόνοια, για να ελπίζει σε υλοποίηση του στόχου της όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην άμυνα. Τα 48 γκολ που δέχθηκε σε 33 αγώνες πρωταθλήματος της στέρησαν σημαντικούς βαθμούς, που δεν θα την έφερναν σήμερα σ’ αυτή τη δύσκολη θέση. Η Ευρώπη απαιτεί μηδέν παθητικό. Ένα δύσκολο εγχείρημα για τη φετινή Ομόνοια, που δέχεται με μεγάλη ευκολία γκολ, είτε από ατομικά λάθη είτε κακής αμυντικής λειτουργίας.

Οι πράσινοι, που φθάνουν με σχετική ευκολία στο σκοράρισμα (βλέπε 65 γκολ ενεργητικό), στις προπονήσεις έδωσαν έμφαση εκ νέου στην άμυνα. Δεν πάει άλλο λένε και έχουν ως στόχο να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους απέναντι στον Απόλλωνα, κάτι που δεν έκαναν στα προηγούμενα πέντε φετινά ματς (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Εφόσον το πετύχουν, προσδοκούν πως θα φθάσουν έστω σ’ ένα γκολ για να φύγουν με το διπλό. Αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει και στα τρία τελευταία ματς της σεζόν. Εάν οι πράσινοι φθάσουν στο απόλυτο των βαθμών (αφού παίζουν με την ΑΕΛ την τελευταία αγωνιστική), τότε θα κρίνουν και τη μοίρα τους. Πρώτα ο Απόλλων λένε, μετά τα υπόλοιπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ