aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ απάντηση στη… μουρμούρα, ο Βύντρα κι η ενίσχυση

Η απάντηση στη… μουρμούρα, ο Βύντρα κι η ενίσχυση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» και τα… είπε όλα όσον αφορά στην «πράσινη» επικαιρότητα, αρχίζοντας από τα δεδομένα με τους τραυματίες.

«Ο Ζαΐλσον Αραούζο έχει μια μυϊκή κάκωση και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Δόξα. Μέχρι το Σάββατο θα περιμένουμε. Ο Μπόρχα Εκίθα είναι στην Ισπανία, έχει αξιολογηθεί από τον γιατρό που επισκέφθηκε και περιμένουμε την τελική ενημέρωση για την επάνοδο του και πότε θα μπορέσει να είναι έτοιμος για να βοηθήσει. Άρχισε ήδη ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα. Κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί στην Ισπανία γιατί εκεί που θα επέστρεφε ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Φαίνεται με επιφύλαξη ότι δεν θα καθυστερήσει περισσότερο η επιστροφή του», είπε ο Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης: Άλλο είναι το θέμα κόουτς

Για τη μουρμούρα του κόσμου, την απογοήτευση και τα άσχημα στατιστικά της Ομόνοιας είπε: «Μας ενοχλεί όλους, δεν μας αρέσει. Υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, όμως, θετική. Ασφαλώς κι έγιναν λάθη, όλοι είμαστε πληγωμένοι, αλλά έγιναν και πολλά σωστά. Τα λάθη ήταν αναπόφευκτα αφού κτίστηκε μία ομάδα από το μηδέν. Η ομάδα δουλεύει στο γήπεδο, είναι επιθετική, έχει τρεξίματα, βγάζει πάθος και ένταση, έχει ποιότητα. Ωστόσο, κύριό μας μειονέκτημα, είναι ότι δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ. Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο εκάστοτε αντίπαλος έχει καλύτερη αγωνιστική παρουσία από εμάς. Το αρνητικό αυτό στοιχείο δεν το αποδίδουμε στην τύχη. Υπάρχουν αγωνιστικοί λόγοι και αιτίες που το προκαλούν. Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, έχουν εντοπιστεί. Κάποια μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις, κάποια άλλα με μεταγραφική ενίσχυση. Εξάλλου το έχουμε πει ξανά. Επιβάλλεται μέσα από κάθε μετεγγραφική περίοδο, να βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο το ρόστερ μας. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που ισχύει για κάθε ομάδα, όχι μόνο την Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης: Κανού: «Μία μέρα θα φύγουν…»

«Πιστεύουμε ότι σε κανένα από τα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει η Ομόνοια, ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος στο γήπεδο. Στη χειρότερη περίπτωση, η απόδοσή μας με 2-3 ομάδες, ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Και όμως χάσαμε 17 βαθμούς! Αυτό προβληματίζει διότι αυτό που στο ποδόσφαιρο έχει σημασία, είναι το αποτέλεσμα. Θα χρειαστούμε συνεχόμενες νίκες για να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος, κάτι που θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε άμεσα. Η Ομόνοια παίζει πάντοτε για τη νίκη. Η πίεση είναι δεδομένη και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν. Την Κυριακή μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα, στο οποίο είναι, πλέον, μονόδρομος η νίκη. Επιβάλλεται να φύγουμε από το Μακάρειο με τους τρεις βαθμούς. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια να καλύψει το χαμένο έδαφος στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Να παρουσιαστούμε με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Θέλουμε μέσα από το υπάρχον ρόστερ να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» στην Ομόνοια και η πρόταση του «Καραβίδα»

Για την απόδοση του Πιτ Φελτχούιζεν, τον Κάι και τον αριθμό προσθηκών, δεν θέλησε να σχολιάσει πολλά πράγματα: «Θα ήθελα να μην σχολιάσω την παρουσία οποιουδήποτε παίκτη ή το μέλλον ποδοσφαιριστών στην ομάδα. Σέβομαι τον κάθε ένα που έχει την άποψη του, αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω αυτό. Ο Κάι είναι στα αρχικά στάδια της αποκατάστασης του και θεωρείται δύσκολο να είναι έτοιμος τον Ιανουάριο στον βαθμό που τον θέλει η ομάδα. Δεν προκαταλαμβάνω κάτι. Κρίνεται δύσκολο να προλάβει να ετοιμαστεί. Δεν είναι της ώρας να μιλήσω για μετεγγραφές και πόσες θα γίνουν. Ξέρουμε τον προσανατολισμό μας και ανάλογα με το μπάτζετ θα κινηθούμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πάμπο Χριστοδούλου και στους συνεργάτης του».

Διαβάστε επίσης: Νέο πρόβλημα στην Ομόνοια

«Έχουμε ένα δείγμα αγώνων και υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις αδυναμίες και τα δυνατά στοιχεία της ομάδας, η οποία έχει τρεξίματα, είναι επιθετική, έχει ποιότητα, βγάζει πάθος, αλλά δεχόμαστε εύκολα γκολ κι αυτό το αρνητικό στοιχείο δεν το αποδίδουμε στην τύχη, έχουν εντοπιστεί οι λόγοι, κάποια μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τις προπονήσεις και κάποια μέσα από την μεταγραφική περίοδο. Ο κάθε παίκτης πρέπει να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι», πρόσθεσε.

Για τον Λουκά Βύντρα, σχολίασε: «Ο Βύντρα είναι εκτός πλάνων. Έγινε μία προσπάθεια λύσης συνεργασίας ή να συνεχίσει σε άλλη ομάδα το περασμένο Καλοκαίρι, αλλά δεν έγινε κατορθωτό. Θα γίνει νέα προσπάθεια, είναι ανοικτό το θέμα με τον Βύντρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ