aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓια την προσφορά του Κλέιτον

Για την προσφορά του Κλέιτον

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

ACTIVE RADIO «ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ» 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Πολλή κουβέντα γίνεται για τον Κλέιτον και την προσφορά του στην Ομόνοια. Οι οπτικές γωνίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να καταπιαστεί με το θέμα ίσως φέρουν και διαφορετικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τη γωνία εκκίνησης της συζήτησης η κατάληξη έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα αρχίζοντας με τα νούμερα ο Βραζιλιάνος έχει μέχρι σήμερα πετύχει επτά γκολ και έχει δώσει 14 ασίστ, νούμερα αρκετά καλά για μέσο. Για κάποιους άλλους η προσφορά του στην ομάδα δεν μετριέται με αριθμούς. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε κάποιους αγώνες σε μέτρια επίπεδα και η ομάδα του τον είχε ανάγκη καθώς η θέση του είναι σημαντική για τη μεσοεπιθετική λειτουργία. Κι όμως μπροστά η Ομόνοια δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Αντίθετα μεσοαμυντικά ήταν αρκετά θέματά της καταλογίζοντας στον Κλέιτον ευθύνη για την αδυναμία του σε αυτό το κομμάτι παιχνιδιού της.

Επίσης μπορεί να γίνει λόγος για το συμβόλαιό του. Αν η κουβέντα ξεκινήσει συγκρίνοντάς τον με τον προκάτοχό του (Νούνο Ασίς) που στο τέλος της θητείας του αμειβόταν με 60.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο ετήσιος μισθός του Κλέιτον ανέρχεται στις 170.000 ευρώ, προφανώς και έχουμε αντικείμενο συζήτησης.

Από την άλλη, βέβαια, ο 34χρονος μέσος εάν συγκριθεί με τα «δεκάρια» ή μεσοεπιθετικούς των υπολοίπων ομάδων και την προσφορά τους, προφανώς αποκτά πλεονέκτημα. Αμείβεται σαφώς λιγότερα από τους Ράγιος, Μπερτόλιο, Ντα Σίλβα και Τομάς. Οπότε εδώ η προσφορά του μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητή στη φετινή Ομόνοια.

Μια άλλη πτυχή που μπορεί να μπει στην κουβέντα είναι και κατά πόσο κάποιος από τους μεσοεπιθετικούς των υπολοίπων ομάδων θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στη φετινή Ομόνοια και το ανάποδο, κατά πόσο δηλαδή ο Κλέιτον θα είχε ακόμη καλύτερη και πιο σταθερή απόδοση εάν ήταν σε κάποια από αυτές τις ομάδες.

Καταλήγοντας δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα για τη φετινή προσφορά του στο «τριφύλλι». Ο Κλέιτον κάνει μια αρκετά καλή χρονιά παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγαλύτερη προσδοκία για την απόδοσή του. Ίσως εάν η Ομόνοια δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τις αδυναμίες που βγάζει κυρίως σε ατομικό επίπεδο στην άμυνα και είχε μερικούς βαθμούς παραπάνω, η γενικότερη εκτίμηση να ήταν διαφορετική. Ας μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει ισορροπία ούτε στην επίθεση καθώς απουσιάζει ισάξιος ποδοσφαιριστής του Χριστοφή για το αριστερό άκρο έτσι ώστε αυξηθούν και οι επιλογές του Βραζιλιάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ