Έτσι… κερδίζει τον Ντέρμπισαϊρ

Το μεγάλο στοίχημα του κόουτς Κάρβερ με τον 30χρονο Άγγλο επιθετικό...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αιφνιδίασε για ακόμη μια φορά ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, έχοντας ως αφετηρία τις γνωριμίες και διασυνδέσεις του, έντυσε στα χρώματα του συλλόγου τον Ματ Ντέρμπισαϊρ.

Επιθετικός που φεύγοντας προ πενταετίας από τον Ολυμπιακό Πειραιώς άφησε τις πιο ευχάριστες θύμησες στο φίλαθλο κοινό (και) της Κύπρου, γι’ αυτό εξάλλου και η ευχαρίστηση με την οποία έγινε γνωστή η σχετική πληροφορία από τους φίλους των πρασίνων.

Για όσους ρωτούν για το κασέ του και πολύ περισσότερο το πώς ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πείστηκε και είπε το «ναι» στον σύλλογο της Λευκωσίας, είναι μια άλλη ιστορία. Αν και πέρασε παλαιότερα από τραυματισμούς, φαίνεται πως αυτοί αποτελούν κομμάτι της ιστορίας, καθώς προέρχεται από φουλ συμμετοχές στη Β’ Κατηγορία της Αγγλίας. Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, σκληρό και ασφαλώς ανώτερου επιπέδου από τη δική μας «μεγάλη» κατηγορία.

Τώρα, για το εάν θα πιάσει στο «τριφύλλι» ή όχι, ασφαλώς είναι κάτι που θα απαντήσει ο 30χρονος με την παρουσία του εντός αγωνιστικού χώρου. Οι προσδοκίες είναι εκεί και καλείται να φανεί αντάξιος των απαιτήσεων. Έχω την εντύπωση πως ο Ντέρμπισαϊρ διαθέτει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να ακούσει το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της Ομόνοιας. Με «όπλο» τη σπιρτάδα του και πολύ περισσότερο τη μαχητικότητά του, είναι ένας επιθετικός που έχει το «πακέτο» ώστε να αποτελέσει, παρέα με τον Σέρινταν, ένα πολύ καλό δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Από εδώ και πέρα, το στοίχημα για τον προπονητή των πρασίνων Τζον Κάρβερ είναι ένα. Ποιο; Να καταφέρει με την τακτική του να εκμεταλλευτεί όλα τα θετικά (αγωνιστικά) στοιχεία του Ντέρμπισαϊρ. Το συγκεκριμένο, θα αποτελέσει το διαβατήριο του Ματ στην προσπάθεια απογείωσής του στα κυπριακά γήπεδα. Αφού τον εμβολιάσει ομαλά στο σύνολο, καλείται να βρει εκείνο τον μηχανισμό που θα υποστηρίξει τον (ικανό) Άγγλο στράικερ ώστε να αποτυπώσει στον αγωνιστικό χώρο την εκτελεστική ικανότητά του.

Γιατί, όσα καντάρια μπάλας και να γνωρίζει, εάν δεν καταφέρει να γίνει ένα με το σύνολο και οι ενέργειές του να υποστηριχθούν καταλλήλως, θα τον πάρει το… ποτάμι. Στη νέα Ομόνοια που μεθοδικά «χτίζει» ο Νταμπίζας», πάντως, ο Ντέρμπισαϊρ έχει τα εφόδια για να εκτοξεύσει εκ νέου τις μετοχές του. Διότι για να λέμε την αλήθεια, τις προηγούμενες σεζόν πολύ δύσκολα θα έλεγε το «ναι» σε κυπριακή ομάδα.