aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην Ομόνοια

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Θυμάμαι, πέρσι, λίγο πριν αναλάβει ο Πάμπος Χριστοδούλου (περίπου τέτοια εποχή πρέπει να ήταν), που όλος ο κόσμος έλεγε: «Χειρότερα από φέτος δεν πρόκειται να τα πάει η Ομόνοια». Είτε επρόκειτο για φίλους και οπαδούς του «τριφυλλιού» είτε για ανεξάρτητους παρατηρητές «fans» του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο).

Έλα όμως που, όπως φαίνεται, υπάρχουν και χειρότερα. Έλα που έπεσαν όλοι (μα όλοι) έξω στις προβλέψεις τους. Το τι λέγεται και τι κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στην ποδοσφαιρική πιάτσα για τους πράσινους δεν λέγεται ούτε περιγράφεται. Η ομάδα έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός Ευρώπης, η ποδοσφαιρική ομάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται, καθώς η προσοχή είναι (πλέον) επικεντρωμένη στα διοικητικά τεκταινόμενα.

Διαβάστε επίσης: Τη Μεγάλη Τέταρτη η αποκάλυψη του Σταύρου Παπασταύρου!

Ο κυκεώνας που έχει ξεσηκωθεί είναι άνευ προηγουμένου, με τους φίλους της ομάδας να παρακολουθούν άφωνοι και προβληματισμένοι ως προς το ποια θα είναι και τι μέρα θα ξημερώσει στο σωματείο. Τη μια είναι ο Κατσουρίδης, την παράλλη είναι οι επενδυτές από τη Λεμεσό ή δεν ξέρω κι εγώ από πού και την επομένη ο Σταύρος Παπασταύρου από την Αμερική. Την ίδια στιγμή, στην Παπανικολή δίνουν και παίρνουν κάθε λογής συζητήσεις, μηδέ εξαιρουμένων και των διαφωνιών ως προς τη λύση που θα δοθεί. Διαφωνίες που πολλές φορές φτάνουν τα όρια να χωρίζονται σε «στρατόπεδα» και να δημιουργείται τέτοια ανακατωσούρα σε σημείο που «να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», όπως λέει και η λαϊκή μας ρήση. Το δε χειρότερο απ’ όλα είναι να μη γνωρίζει κανένας την κατεύθυνση προς την οποία θα πορευτεί το σωματείο ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε επίσης: Περιμένω τον επενδυτή από την Αμερική!

Μια Γενική Συνέλευση που επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί στις 14 του μήνα που μπήκαμε ή αν θα πάρει παράταση. Όλα αυτά σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του τόπου, από τους πιο πετυχημένους σε τίτλους και διακρίσεις, που την τελευταία δεκαετία γεύτηκε τη χαρά μόλις ενός τίτλου πρωταθλήματος και δυο κυπέλλων. Η νυν διοίκηση δείχνει και είναι ανήμπορη να βάλει φρένο ή και να δώσει λύση στα όσα ταλανίζουν τον σύλλογο, καθώς έχασε και τον έλεγχο και το παιγνίδι εδώ και καιρό.

Διαβάστε επίσης: Παρακολούθησε την Ομόνοια ο υποψήφιος επενδυτής!

Το αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση -όχι φυσικά φέτος- και πόσο καιρό θα της πάρει για να βγει από τη φουρτούνα που έχει πέσει ούτε αυτό μπορεί να το προβλέψει κάποιος. Αφενός τα οικονομικά βαρίδια και αφετέρου η απουσία ενός (κοινά αποδεκτού) ανθρώπου (ή ομάδας ανθρώπων) που θα ηγηθεί για να βγάλει τον σύλλογο από το οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο κρατούν την Ομόνοια δέσμια των δεινών που εδώ και χρόνια την ταλανίζουν και την (ναι) την έχουν ρίξει στα τάρταρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ