aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλυπτικός Μίκαελ Ποτέ (συνέντευξη)

Αποκαλυπτικός Μίκαελ Ποτέ (συνέντευξη)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Μίκαελ Ποτέ αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος σκόρερ των βραβείων Bjfoot. Πρόκειται για έναν θεσμό που αφορά στους ποδοσφαιριστές με καταγωγή το Μπενίν και ο επιθετικός της Αδάνα Ντεμισπόρ κέρδισε το χρυσό παπούτσι. Καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2016 αναδείχθηκε ο Στεφάν Σεσενιόν της Μονπελιέ.

Ο πρώην επιθετικός της Ομόνοιας, ο οποίος αγωνίστηκε για δεύτερη σερί σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα bjfoot.com. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει 11 γκολ, αφού σκόραρε και στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας του. Όμως, η συνέντευξη δόθηκε μετά τα δύο που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική.

Για την ανάδειξη του ως κορυφαίος σκόρερ: «Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις έναν τίτλο. Μετά από αυτό, πήγε πολύ καλά και το Σαββατοκύριακο μου, αφού σκόραρα δύο φορές. Συνεχίζω από εκεί που έμεινα πέρσι.  Θα παραμείνω στην ομάδα και στη νέα σεζόν. Ο σύλλογος με εμπιστεύεται, φόρεσα και το περιβραχιόνιο τη φετινή σεζόν και θα συνεχίσω να εργάζομαι ήρεμα και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

Αν η φετινή σεζόν είναι πιο δύσκολη από την περσινή: «Ναι είναι πιο δύσκολη. Πέρσι σε 20 αγωνιστικές σκόραρα 16-17 φορές (18 είναι το σωστό), ενώ φέτος πέτυχα μόνο 10 τέρματα. Όσον αφορά στην ομάδα, είχαμε 6 περίπλοκους μήνες, βρισκόμαστε στη μέση της βαθμολογίας και είμαστε η μόνη ομάδα με 11 ισοπαλίες. Σε ότι αφορά στα στατιστικά μου, παραμένω στα 32-33 γκολ, όμως δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ. Γι αυτό είναι ενδιαφέρον και πολύ ικανοποιητικό».

Για την επέκταση του συμβολαίου του: «Σε ότι αφορά στο συμβόλαιο μου έγινε μία παρεξήγηση. Δεν το επέκτεινα. Αποφάσισα να μείνω, έχω ακόμη έναν χρόνο και μετά το τέλος του συμβολαίου μου θα δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ το Θεό, υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για εμένα, τόσο εδώ, όσο και στο εξωτερικό. Οπόταν θα περιμένω να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο μου και να αποφασίσω. Ο σύλλογος που έκανε πρόταση για να παραμείνω,  αλλά δεν έχω απαντήσει ακόμη».

Για το πώς σχολιάζει το γεγονός ότι εκτός Γαλλίας τα πάει καλύτερα: «Όταν ήμουν είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Νις ο τεχνικός διευθυντής μου είπε πως δεν ήξερε αν θα αγωνιζόμουν πολύ. Μπορούσα να παραμείνω μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο μου, όμως αποφάσισε να φύγω και άρπαξα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε. Πήγα στη Γερμανία, ένα ελκυστικό πρωτάθλημα. Μου άρεσε εκεί, όπως και στην Κύπρο. Δεν περίμενα να αγωνιστώ στην Κύπρο, όμως εκεί ήταν ένα από τα καλύτερα μου χρόνια. Παίξαμε στο Γιουρόπα Λιγκ, εναντίον της Ντιναμό Μόσχας, απέναντι σε παίχτες όπως ο Βαλμπουενά και τον Βάνεγκερ. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Μου άρεσε που αγωνίστηκε σε τόσο ψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για την καριέρα μου».

Καταλήγοντας, ο Μίκαελ Ποτέ αναφέρθηκε τόσο στην ακαδημία που είναι ιδιοκτήτης, όσο και στο Κόπα Άφρικα, το οποίο κέρδισε το Καμερούν. Μπορεί να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρώην επιθετικού της Ομόνοιας εδώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ