aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλυπτικό: Τζόρντι Γκόμεθ ο εκλεκτός «Box to Box» στην Ομόνοια!

Αποκαλυπτικό: Τζόρντι Γκόμεθ ο εκλεκτός «Box to Box» στην Ομόνοια!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο… εκλεκτός του τεχνικού διευθυντή της Ομόνοιας, Άνχελ Γκόμεθ, για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας ακούει στο όνομα Τζόρντι Γκόμεθ Γκαρθία-Πένκε, όπως είναι σε θέση να αποκαλύψει το «Goal».

Πρόκειται για έναν 33χρονο Καταλανό «Box to Box» μέσο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως ανασταλτικός μέσος όσο και ως επιτελικός. Κουβαλά στις πλάτες του ένα «βαρύ» βιογραφικό και αδιαμφησβήτητα ταιριάζει στα «θέλω» του καθ’ ύλην αρμόδιου για τα θέματα προγραμματισμού του «τριφυλλιού», αφού διαθέτει την ποιότητα και εμπειρία για να κάνει τη διαφορά στην ομάδα της Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: To πιο δύσκολο εμπόδιο για τον «εκλεκτό» μέσο

Ο ποδοσφαιριστής ανήκει αυτή τη στιγμή στη Λέφκσι και παρόλο που διατηρεί συμβόλαιο με τη ομάδα της Σόφιας, καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς Ομόνοιας για να έρθει στην Κύπρο το συντομότερο και να ντυθεί στα πράσινα. Το πλέον θετικό για το «τριφύλλι» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Τζόρντι Γκόμεθ -σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ- βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση των «μπλε» για λύση της συνεργασίας τους. Εάν κάτι συμβεί και τελικά δεν προχωρήσει έμπειρου μέσου, τότε ο Άνχελ Γκόμεθ θα στρέψει την προσοχή του σε άλλους παίκτες που έχει στα υπόψη του.

Διαβάστε επίσης: Οι… Ευρωπαίοι στο πιάτο της Ομόνοιας

Ποιος είναι όμως ο Τζόρντι Γκόμεθ; Άρχισε την καριέρα του από την περίφημη ακαδημία «Λα Μασία» και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα της Μπαρσελόνα χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής και έτσι το 2007 μετακόμισε στην άλλη άκρη της πόλης και την Εσπανιόλ όπου έμεινε για δύο χρόνια. Μετά από δανεισμό ενός έτους στη Σουόνσι πήρε την πρώτη γεύση από το βρετανικό ποδόσφαιρο (2008-09 / 44 συμμετοχές, 12 γκολ) και από το 2009 εγκαταστάθηκε ξανά στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουίγκαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο «DW Stadium» (2009-14 / 127 συμμετοχές, 17 γκολ), βοήθησε τα μέγιστα τους «Λάτικς» να σηκώσουν τον τεράστιο τίτλο του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη… γειτόνισσα Μάντσεστερ Σίτι το 2013 και να βγουν στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκόμεθ βρήκε τον «εκλεκτό»

Το καλοκαίρι του 2014 αποχώρησε ως ελεύθερος με προορισμό τη Σάντερλαντ, στην οποία αγωνίστηκε για ενάμιση σεζόν (2014-16 / 35 συμμετοχές, 4 γκολ) και τον Ιανουάριο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπλάκμπερν (19 συμμετοχές, 3 γκολ). Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Καταλανός μέσος επέστρεψε εκεί, όπου αγαπήθηκε, στη Γουίγκαν για ένα εξάμηνο (15 συμμετοχές, 3 γκολ), στη συνέχεια μετακόμισε στην πατρίδα του για τη Ράγιο Βαγιεκάνο (12 συμμετοχές) και τελευταίος του σταθμός, όπως προαναφέραμε, είναι η Λέφσκι Σόφιας από το καλοκαίρι του 2017 (30 συμμετοχές, 4 γκολ). Φέτος έχει αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια της βουλγαρικής ομάδας κόντρα στη Βαντούζ για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ