aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΟ Πιέρος κρατούσε το λάβαρο ψηλά

Ο Πιέρος κρατούσε το λάβαρο ψηλά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αφού ο Πιέρος Σωτηρίου σκοράρει από το περασμένο καλοκαίρι για την Κοπεγχάγη, δεν υπάρχει πια Κύπριος για να κάνει θόρυβο στη μάχη του πίνακα των σκόρερ. Ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ ήταν δεύτερος στο προηγούμενο πρωτάθλημα με 21 γκολ, επίδοση που μοιάζει πολύ μακρινή για κάθε συμπατριώτη μας στην τρέχουσα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Να και ο Πίερος!

Έχουν περάσει 19 αγωνιστικές και το πλασάρισμα στα ψηλά σκαλοπάτια του πίνακα των σκόρερ μοιάζει πολύ απομακρυσμένο ενδεχόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα τέρματα από πλευράς γηγενών παικτών είναι όλα κι όλα τέσσερα και επιτεύχθηκαν από τους Δημήτρη Χριστοφή και Χρυσοβαλάντη Καπαρτή.

Διαβάστε επίσης: Πάει Μαδρίτη ο Πιέρος!

Σε πιο γενικό πλαίσιο, μετράμε με το σταγονόμετρο τα γκολ από κυπριακό πόδι ή κεφάλι ή, τέλος πάντων, κάποιο άλλο επιτρεπόμενο μέλος του σώματος. Η μερίδα του λέοντος, η οποία είναι τεράστια, ανήκει ξεκάθαρα στους ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Πιέρος, Ζέκα και… έφυγε για τους «32»! (vid)

Συνολικά 349 τέρματα έχουν σημειωθεί. Από αυτά αφαιρούνται τα έξι αυτογκόλ (Στρατηλάτης/Αλκή Ορόκλινη, Μοϊσόφ/ΑΕΚ, Βούρος/ΑΠΟΕΛ, Ψάλτης/Ερμής, Νταμαού/Νέα Σαλαμίνα, Σ. Κωνσταντίνου/Ολυμπιακός). Από τα 343 που μπήκαν σκοπίμως λοιπόν, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές πέτυχαν μόνο τα 29! Τα άλλα 314 σημειώθηκαν από τους «λεγεωνάριους». Ποσοστιαία, οι Κύπριοι πέτυχαν σχεδόν το 8,5% των γκολ και οι ξένοι σχεδόν το 91,5%.

Διαβάστε επίσης: Σκόραρε ο Πιέρος στην ήττα της Κοπεγχάγης (video)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ