Ο Πάμπος σπάνια πέφτει έξω…

Η απόκτηση των Φιρμίνο, Ουέλινγκτον, Μπενγκί και Μάριου Ηλία ταιριάζει στις ανάγκες των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η σιδερένια αμυντική  γραμμή που θέλει να δημιουργήσει ο Πάμπος Χριστοδούλου, μπορεί να καταστήσει την ΑΕΛ άτρωτη για να μη δέχεται εύκολα γκολ, όπως την περσινή περίοδο.

Από την άλλη όμως ξέρει και ο ίδιος πως η επίθεση είναι αυτή που θα δώσει νίκες και βαθμούς. Στην κατεύθυνση αυτή οδηγεί και η απόκτηση των Φιρμίνο, Ουέλινγκτον, Μπενγκί και Μάριου Ηλία. Βέβαια, οι προσθήκες δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως οι τέσσερις αυτοί παίκτες, όπως όλα δείχνουν θα σημαδέψουν την πορεία της ομάδας.

Κάνοντας μια ανάλυση για τους τέσσερις επιθετικούς, αυτό που μπορεί να λεχθεί, είναι πως η επιλογή τους έγινε με βάση τις ανάγκες της ΑΕΛ. Ο 27χρονος Ούγο Φιρμίνιο, που αποκτήθηκε πρώτος αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στην Οριεντάλ, ομάδα της B’ κατηγορίας στην Πορτογαλία και έχει αγωνιστεί σε 32 αγώνες. Αποκτήθηκε, αφού έμεινε  ελεύθερος. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

H δεύτερη περίπτωση επιθετικού, είναι αυτή του Κάρλος Ουέλινγκτον. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και στη δεξιά πτέρυγα. Τη σεζόν που πέρασε ήταν στο ρουμανικό πρωτάθλημα και με την Παντούρι είχε 14 συμμετοχές και  ένα τέρμα.

«Καθαρός» σέντερ φορ, είναι ο τρίτος επιθετικός που έχει αποκτηθεί. Ο 25χρονος Αγκολέζος Πέδρο Μπενγκί, είναι εκρηκτικός και πέρυσι με τη φανέλα της Μπενφίκα Λουάντα, είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Έχει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το πάθος του.

Ως επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί και η απόκτηση του 20χρονου Μάριου Ηλία. Ο νεαρός έχει δώσει πολλές υποσχέσεις ως ποδοσφαιριστής του Εθνικού και τώρα στην ΑΕΛ περιμένουν περισσότερα. Είναι ιδιαίτερα καλός χειριστής της μπάλας και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Μεγάλο προσόν του είναι η κλειστή του ντρίμπλα.

Πρόκειται για τέσσερις προσθήκες για την επιθετική γραμμή, που αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ΑΕΛ. Χωρίς να κουβαλούν μεγάλες επιτυχίες μαζί τους, αλλά αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο των επιλογών του Πάμπου Χριστοδούλου, ο οποίος σπάνια πέφτει έξω…

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ