aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ μετεγγραφικός «χάρτης»

Ο μετεγγραφικός «χάρτης»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν είναι περισσότερες από τέσσερις ή πέντε οι προσθήκες που απέμειναν ώστε το ρόστερ της ΑΕΛ ενόψει της νέας σεζόν να πάρει την τελική του μορφή. Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα προσθέσει τις τελευταίες «πινελιές», προσδοκώντας πως θα έχει δυνατό και ποιοτικό ρόστερ.

Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Έντι Μπογιόμ, οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν στο κέντρο της άμυνας τους Ανδρέα Κυριάκου, Βαλεντίνο Σιέλη και ως εναλλακτική λύση τον Μάρκο Σοάρες. Συνεπώς θα αποκτηθεί άλλος ένας κεντρικός μπακ.

Η θέση στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής έκλεισε με την απόκτηση χθες των Νούριο Φορτούνα (φωτό) και Έλβις Μπαμπάνκo, o οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Εστορίλ. Εκεί μπορεί να αγωνισθεί και ο νεαρός Σωτήρης Βασιλείου.

Θα αποκτηθεί άλλος ένας σέντερ φορ. Στην εν λόγω θέση οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν τους Πέδρο Μπενγκί και Κάρλος Ουέλιγκτον, με τον δεύτερο όμως να προορίζεται περισσότερο ώστε να δώσει λύσεις αγωνιζόμενος στα άκρα. Στα «φτερά» της επίθεσης είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή.

Στη γραμμή κρούσης γίνονται προσεκτικές κινήσεις, αφού το γκολ έχει λείψει πολύ από την ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια και δεν θέλουν στην ομάδα να διαπιστώνουν αδυναμίες στον συγκεκριμένο τομέα άλλη μια σεζόν. Μια άλλη κίνηση που ίσως επιδιώξει ο Χριστοδούλου να κάνει αφορά σε μέσο με οργανωτικά καθήκοντα. Αυτή η ανάγκη αυξάνεται από το γεγονός ότι ο Άντναν Αγκάνοβιτς θα επιστρέψει στη Ρουμανία.

Σε αυτές τις προσθήκες, πρέπει να υπολογιστεί και η απόκτηση ενός ξένου τερματοφύλακα, με τον Ράφαελ Ρόμο να είναι προ των πυλών της ΑΕΛ. Κάπως έτσι παρουσιάζεται το σκηνικό με τις προσθήκες, οι οποίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι κινήσεις ενίσχυσης από την αρχή ήταν γνωστό πως θα ήταν πολλές. Ειδικά στους ξένους. Σε σχέση με την περσινή σεζόν διατηρήθηκαν μονάχα οι Σοάρες, Μάρκο Αϊρόσα και Μέσκα να Μπάνγκνα. Συνεπώς χρειαζόταν μπόλικη μελέτη και δουλειά για να έρθουν οι κατάλληλοι. Όμως, με τις προσθήκες που έγιναν και αυτές που θα γίνουν, εκφράζεται η αισιοδοξία πως η ΑΕΛ θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο όπως τη θέλουν οι φίλοι της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ