aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ «μεγάλος» Σίλας, αντικατέστησε τον Πασιένσια! (pics)

Ο «μεγάλος» Σίλας, αντικατέστησε τον Πασιένσια! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Ζόρζε Εμανουέλ Σίλας, έμεινε στο μυαλό των Κύπριων φιλάθλων ως ένας από τους σπουδαιότερους ξένους/κοινοτικούς παίκτες που πέρασαν από την Κύπρο και χαραγμένο το όνομά του στην καρδιά των ΑΕΛιστών ως ένας από τους «στυλοβάτες» στην επίτευξη της κατάκτησης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2011-12, μετά από 44 χρόνια «ξηρασίας» στους γαλαζοκίτρινους.

Διαβάστε επίσης: «Θα κάνω macumba για να χάνει η ΑΕΛ!»

Ο ατζέντης που έφερε τον Πορτογάλο στην Κύπρο τον Ιανουάριο της σεζόν 2010-11, Σάββας Σάββα, με ανάρτησή του στο Facebook μαζί με τη φωτογραφία που βλέπετε πιο κάτω, αναφέρετε στη νέα σελίδα της καριέρας του Σίλας, ο οποίος πλέον θα είναι ο νέος τεχνικός της Μπελενένσες, αντικαθιστώντας τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πασιένσια βρισκόταν στην πορτογαλική ομάδα από τον περασμένο Απρίλιο και αποδεσμεύτηκε πληρώνοντας τα κακά αποτελέσματα και την άσχημη πορεία της Μπελενένσες η οποία τη δεδομένη στιγμή είναι 11η στη βαθμολογία με μόνο 19 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: «Πού να ήξερα πως δεν θα πληρωνόμουν;»

«Φίλε μου θέλω να σου ευχηθώ καλή τύχη στην νέα πρόκλησή στην καριέρα σου. Για μένα είσαι περισσότερο από ένας αδελφός που με βοήθησε στις δύσκολες στιγμές. Χωρίς την βοήθειά σου δεν θα ήμουν στο ποδόσφαιρο τώρα. Ήσουν σπουδαίος παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα γίνεις ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Πορτογαλίας στο κοντινό μέλλον. Μπορώ να νιώσω μόνο περηφάνια που εργάστηκα μαζί σου. Σε ευχαριστώ αδελφέ!», έγραψε ο Σάββας αναφερόμενος στον πολύ καλό του φίλο Σίλας και για τον οποίο ο Κύπριος μάνατζερ νιώθει σιγουριά πως μελλοντικά θα ανέβει πολλά σκαλιά στην προπονητική.

Ο Σίλας επιστρέφει ως προπονητής σε μία ομάδα όπου διακρίθηκε ως παίκτης-αρχηγός στο παρελθόν (2005-09), ενώ υπενθυμίζουμε πως πέραν από αξιόλογες ομάδες στην πατρίδα του, ο Σίλας αγωνίστηκε στην Κύπρο με τα χρώματα του Εθνικού Άχνας και της Πάφου, πέραν της ΑΕΛ. Επίσης, έπαιξε στην αγγλική Γουλβς και στην ισπανική Έλτσε, ενώ τελευταία ομάδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν η ινδική ΝόρθΙστ!

Διαβάστε επίσης: Απαγόρευση μετεγγραφών λόγω Ζόρζε Σίλας

Από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι χθες, ο Σίλας είχε ρόλο συμβούλου του προέδρου Ρουί Πέδρο Κόστα στην Μπελενένσες, ενώ είχε αναλάβει και πρότζεκ για να δυναμώσει η β’ ομάδα. Πλέον, καλείται να ανεβάσει την Μπελενένσες βαθμολογικά και να την διατηρήσει μακριά από οποιεσδήποτε περιπέτειες που μπορεί να προκύψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ