Ο φάκελος «ΑΕΛ 2016-17» περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παίρνει πάνω του όλη την «κατασκευή» και ξέρει πως σε όλες τις θέσεις χρειάζονται ηγετικές μορφές...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ξεκαθάρισε και ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ποιο; «Φτιάχνουμε μια ομάδα από το μηδέν. Έχουμε όρεξη και θα το δείξουμε στο γήπεδο», ανέφερε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, θέλοντας να δώσει το στίγμα των αλλαγών που επιχειρούνται.

Ο φάκελος «ΑΕΛ 2016-17» περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές, με στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου όπως το θέλει ο κόσμος του συλλόγου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ έχοντας στα χέρια του ένα συγκεκριμένο μπάτζετ κάνει τα πάντα ώστε να ενισχύσει την ομάδα του. Προς το παρόν η μόνη υπόσχεση που δόθηκε είναι πως όλοι θα δουλέψουν σκληρά.

Ο Κύπριος τεχνικός παίρνει πάνω του όλη την «κατασκευή» και ξέρει πως σε όλες τις θέσεις χρειάζονται ηγετικές μορφές. Είναι κανόνας πως οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τον «άσο» και για να έχει επιτυχία η προσπάθεια, απαιτείται η απόκτηση ενός σπουδαίου τερματοφύλακα. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι πολύ κοντά στην προσθήκη του Βενεζουέλανου Ράφαελ Ρόμο και του Ανδρέα Κίττου.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Ο Αϊρόσα και ο Ελευθερίου συνεχίζουν, αποκτήθηκε ο Χάρης Κυριάκου, όμως είναι άγνωστες οι προθέσεις του Σιέλη. Αν δεν συνεχίσει θα χρειαστεί να αποκτηθούν δύο έμπειροι στόπερ, όπως και ένας αριστεροπόδαρος μπακ. Ο 27χρονος Καμερουνέζος Μπογιόν Έντι Νίκολα είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους στόπερ. Μάλιστα επήλθε και προφορική συμφωνία.

Στη μεσαία γραμμή θεωρείται δεδομένη η απόκτηση του Σαβάν, ενώ στην ΑΕΛ ποντάρουν στην παρουσία των Νικολάου, Σοάρες. Στη μεσαία γραμμή οι περιπτώσεις των Μπίστοκ και Σίλας είναι στο προσκήνιο.

Την ίδια ώρα οι Ηλία, Ουέλινκτον, Φιρμίνο και Μπενγκί θα ενισχύσουν την επιθετική προσπάθεια της ομάδας. Θα χρειαστούν όμως άλλες δύο προσθήκες, ίσως και τρεις. Στη νέα σεζόν δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αποτυχίας στις επιλογές. Γι’ αυτό και πιθανόν να μείνουν ανοικτές μια-δυο θέσεις για να γίνουν συμπληρωματικές κινήσεις προς το τέλος της προετοιμασίας. Πάντα στο χτίσιμο μιας ομάδας, υπάρχουν οι πιθανότητες λάθους.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ