aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ «χρυσοκέφαλος» Βινίσιους, ο Πάρντο κι ο αλάνθαστος ρεφ!

Ο «χρυσοκέφαλος» Βινίσιους, ο Πάρντο κι ο αλάνθαστος ρεφ!

Δεν περίμενε κανένας τον τελικό κυπέλλου για να καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι ο Βραζιλιάνος στόπερ του Απόλλωνα, Πάουλο Βινίσιους στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. Εξάλλου, σε 33 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα πέτυχε 6 τέρματα.

Ψες, «έγραψε» άλλο ένα τέρμα με κεφαλιά και αποτέλεσε τον ήρωα της ομάδας του στην κατάκτηση της αστραφτερής κούπας του κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας την αποθέωση. Γι’ αυτό θεωρείται το πρόσωπο του τελικού.

Όσον αφορά στην καθοριστικότερη φάση, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από αυτήν που χάρισε στον Θρύλο της Λεμεσού το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο 79ο λεπτό, ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Βινίσιους πετάχτηκε πιο ψηλά από τον Νούνο Μοράις και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Σε ένα τέρμα που φέρει ευθύνη και ο Ούρκο Πάρντο. Ο τρόπος που αντέδρασε μετά το γκολ, τα έλεγε προφανώς όλα.

Όσον αφορά στη διαιτησία, ο Λούκας Σωτηρίου είχε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι με πολλά, πάρα πολλά φάουλ. Έβγαλε από το τσεπάκι του αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα, σε ένα 90λεπτο που είχε σταματήσει για να υποδείξει φάουλ πάμπολλες φορές. Σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Άλεξ ντα Σίλβα. Γενικώς και παρά τα λάθη που υπήρξαν στον πειθαρχικό έλεγχο, δεν έκανε το μεγάλο λάθος που να επηρέασε την εξέλιξη του τελικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ