aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ο χαμένος τα παίρνει όλα»

«Ο χαμένος τα παίρνει όλα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι Μπρούνο Μπαλταζάρ και Ιμανόλ Ιδιάκεθ πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της καριέρας τους, ο πρώτος με τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ και ο δεύτερος με την κυπελλούχο ΑΕΚ. Προπονητής της σεζόν 2017-18, όμως, σύμφωνα με τους συναδέλφους του (της Α’ Κατηγορίας) είναι ο μεγάλος χαμένος! Ο Σωφρόνης Αυγουστή πήρε τις περισσότερους ψήφους από τους ειδικούς και πλέον το θέμα που χρήζει συζήτησης είναι πόσο δίκαιο είναι το «ο χαμένος τα παίρνει όλα».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον ήταν μονόδρομος η βράβευση του κόουτς του Απόλλωνα. Έστω και αν από τα τρία τρόπαια της αγωνιστικής περιόδου πανηγύρισε αυτό με τη λιγότερη αίγλη (Σούπερ Καπ). Πώς, όμως, να ψηφιστεί ο Μπαλταζάρ των μόλις εφτά αγώνων πρωταθλήματος με τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας; Ακόμα, πώς να πάρει τα εύσημα ο Ιδιάκεθ από τη στιγμή που το έργο του τελούσε σε αμφισβήτηση σε όλη τη σεζόν;

Άλλωστε, η ΑΕΚ εκτροχιάστηκε προ πολλού από τον κυριότερο στόχο της, που ήταν το πρωτάθλημα, και επισήμως, λεγόταν ότι η απόφασή της για τον Βάσκο θα εξαρτιόταν από την πορεία της στο κύπελλο (ασχέτως αν τελικά κατακτήθηκε το τρόπαιο, αλλά επήλθε διαζύγιο).

Διαβάστε επίσης: «Βορά» της Ευρώπης ο Κύπριος ποδοσφαιριστής

Αντιθέτως, ο Αυγουστή είχε καθολική αναγνώριση όχι μόνο από τους οπαδούς του Απόλλωνα, μα και από τη συντριπτική πλειονότητα της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης. Η ομάδα του απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου, διεκδίκησε όλους τους στόχους που έθεσε, πέτυχε τους δύο (Σούπερ Καπ, συμμετοχή σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ) και έχασε τους άλλους δύο στο τσακ.

Εδώ που τα λέμε, είναι σημαντικό να αξιολογείται ο προπονητής όχι μόνο από τους τίτλους, μα και από το δελτίο προόδου της ομάδας του. Σαφέστατα και οι κυανόλευκοι της Λεμεσού έκαναν βήματα προς τα εμπρός σχετικά με την απόδοσή τους, από τον Δεκέμβριο του 2016 που ανέλαβε ο Κύπριος πρώην τερματοφύλακας.

Υ.Γ.: Ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα, αλλά απέτυχε στα πέντε τελευταία να αναδείξει τον καλύτερο προπονητή. Τελευταίος ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη σεζόν 2012-13. Τον Δεκέμβριο του 2013 ανέλαβε στην προεδρία ο Πρόδρομος Πετρίδης, οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία έγιναν ρουτίνα και ο προπονητής που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά είναι δύσκολο να βραβευτεί. Αδικημένοι δικαιούνται να αισθάνονται όμως οι Γιώργος Δώνης (νταμπλ 2013-14) και Τόμας Κρίστιανσεν (πρωτάθλημα, πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ).

Υ.Γ.: Ο τίτλος «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» είναι εμπνευσμένος από την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία και το σάουντράκ της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ