aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΟ Αμπντουλάγιεφ «έσβησε» την φωτιά! (pics)

Ο Αμπντουλάγιεφ «έσβησε» την φωτιά! (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έπαιξε με την φλόγα, αλλά ευτυχώς γι’ αυτήν δεν κάηκε. Η Ανόρθωση κινδύνεψε σε μεγάλο βαθμό να δεχθεί την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη, ωστόσο χάρις στο τσαγανό της και σε δύο γκολάρες του Σισέ (73’) και του Αμντουλάγιεφ (90’ + 1), πήρε μία πολύ σημαντική νίκη και δεν άφησε τον αντίπαλό της, ο οποίος προηγήθηκε με ένα τέρμα-ζωγραφιά του Τιγκρουντζά στο 53’, να αποδράσει με βαθμολογικό όφελος.

Οι κυανέρυθροι οι οποίοι όρθωσαν ανάστημα μέσα στο απόρθητο φρούριο της «Κυρίας», το «Αντώνης Παπαδόπουλος», όχι μόνο είδαν στα μάτια τον αντίπαλό τους, αλλά εάν είχαν λίγη περισσότερη τύχη και ευστοχία, μπορούσαν να έχουν βαθμολογικό όφελος είτε με έναν βαθμό, είτε με τρεις. Δικαιολογημένα φωνάζουν και οι δύο ομάδες για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή. Η Ανόρθωση για ένα πέναλτι που δεν της καταλογίστηκε και η Αλκή για την αποβολή του προπονητή της στο β’ ημίχρονο.

Έψαχνε το γκολ η Ανόρθωση καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η Αλκή είδε στα μάτια την αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 22ο  λεπτό όταν το πλασέ του Σισέ πέρασε μόλις έξω από την εστία του Πάρντο. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 37’ με τον Φαμπρίσιο, ο οποίος… έχασε στο τετ-α-τετ με τον Αρούς. Η επόμενη κλασσική ευκαιρία για τους κυανόλευκους καταγράφτηκε λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, με τον Πάρντο να αποκρούει ασταθώς το σουτ του Ράγιος, και ο Καμαρά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το… ριμπάουντ από πολύ κοντινή απόσταση.

Με το… καλημέρα του δευτέρου 45λέπτου η Ανόρθωση έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καμαρά, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Πάρντο και έπειτα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Από την επαναληπτική προβολή φαίνεται ότι υπάρχει τράβηγμα στον επιθετικό των κυανόλευκων από τον αμυντικό της Αλκής. Στο 53ο λεπτό ο Τιγκρουτζιά είχε την λύση για την ομάδα του, αφού άνοιξε το σκορ με σουτ-κεραυνό εκτός περιοχής. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν μόνος με τον Αρούς έστειλε την μπάλα πλάγια έξω.

Οι γηπεδούχοι δεν τα έβαλαν κάτω ούτε λεπτό, και ο Σισέ με… βολίδα εκτός περιοχής έφερε το ματς στα ίσα. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν έντονη από εκείνο το σημείο και μετά, ενώ στο 90’+1’ πάλι με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, αυτή την φορά του Αμπντουλάγιεφ η «Κυρία», πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, και απόψε θα… κοιμηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την ερχόμενη αγωνιστική, η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο Τσίρειο στάδιο (16/12, 16:00), και η Αλκή την Πάφο εντός έδρας (18/12, 19:00).

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Σιεού, Αρτυματάς, Σίλντενλφεντ, Πράνιτς (75′ Άλβες), Οικονομίδης (59′ Καρλίτος), Βίκτορ, Ράγιος, Αμπντουλάγιεφ, Σισέ (86′ Μπανταλόφσκι), Καμαρά.

Αλκή (Σάββας Δαμιανού)Πάρντο, Πάρπας, Φραγκέσκου (46′ Μπιλάλ), Χαρής, Ανδρέου, Ντουβεντρού, Σεμέδο, Τιγκρουντζά, Ντιακιτέ, Ιτουά, Φαμπρίσιο (90′ Βασίλεφ).

Σκόρερ: 73′ Σισέ, 90′ + 1′ Αμπντουλάγιεφ 53′ Τιγκρουντζά.

Κίτρινες: ΚαρλίτοςΦραγκέσκου, Πάρντο, Ντουβεντρού, Πάρπας, Αντρέου.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβα.

Δείτε το live της αναμέτρησης…


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ