aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο χρονικό της απόκτησης μέσου

Το χρονικό της απόκτησης μέσου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είχε δώσει από την αρχή του χειμερινού σχεδιασμού της Νέας Σαλαμίνας, έμφαση στην απόκτηση κεντρώου. Τόσο πολύ ήθελε να πετύχει στην επιλογή του, που τελικά έγιναν πρώτα οι άλλες τρεις προσθήκες (Ελουντού, Τιάγκο, Καρλάο), προτού ανακοινωθεί η απόκτηση του Φαρσάντ Νουρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήρθε ο Νουρ, κάποιος φεύγει

Ανάμεσα στους πολλούς ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν, ο Ελλαδίτης προπονητής τον είχε ξεχωρίσει μαζί με άλλους δύο. Για τον πρώτο στόχο του, ο πήχης τέθηκε ψηλά για τα δεδομένα των ερυθρολεύκων. Ο λόγος για τον Βόσνιο Στόγιαν Βράνιες της Πιάστ Γκλίβιτσε, για τον οποίον είχε γραφτεί προ ημερών ότι είχε προτάσεις από κυπριακές ομάδες. Πρόκειται για κεντρώο με σπουδαία καριέρα στη Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Αμμοχωστιανοί τον προσέγγισαν και πίεζαν για να τον πείσουν να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν λέμε «πολυεργαλείο»

Αναγνωρίζοντας όμως πως επρόκειτο για δύσκολη περίπτωση, είχαν άλλους δύο ποδοσφαιριστές στα υπόψη τους. Τον Σέρβο Σάσα Μαριάνοβιτς της Παρτίζαν (για τον οποίον επίσης είχε γραφτεί ότι είχε κρούση από κυπριακή ομάδα) και τον Νουρ.

Όταν τελικά ήρθε η αρνητική απάντηση του Βόσνιου, ζεστάθηκαν οι επαφές με τους άλλους δύο. Παρά το ότι στο διάστημα που μεσολάβησε προτάθηκαν αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές, ο Πουρσαϊτίδης επέμενε για τον Σέρβο και τον Ολλανδοαφγανό. Τελικά, ήρθε το «ναι» από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Αϊντχόφεν και της Ρόντα, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ελλαδίτη προπονητή. Ο Νουρ προπονείται τις τελευταίες ημέρες με τους ερυθρόλευκους και περιμένει την εγγραφή του στην ΚΟΠ για να αποκτήσει δικαίωμα να αγωνιστεί την Κυριακή απέναντι στην Πάφος FC («Αμμόχωστος», 15:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Kαρέ μετεγγραφών με Φαρσάντ Νουρ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ