aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΠρωτοτυπία του Βεργέτη στην 6η αγωνιστική

Πρωτοτυπία του Βεργέτη στην 6η αγωνιστική

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Στάικος Βεργέτης πρωτοτύπησε στην 6η αγωνιστική. Ενώ ο προκάτοχός του, Εουτζέν Νεαγκόε, άλλαζε την τριάδα του κέντρου για τέσσερις αγωνιστικές, ο Ελλαδίτης διατήρησε την ίδια στα δύο ματς που ήταν στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας.

Οι ανασταλτικοί χαφ Γιάννης Σκοπελίτης και Ιβάν Τσούριουριτς, με τον επιτελικό Ματίας Αβελάιρας αγωνίστηκαν απέναντι σε ΑΕΖ (5-1) και ΑΕΚ (0-1). Γεγονός που συνέβαλε ώστε, απέναντι στους Λαρνακείς, να παρουσιαστεί σημαντική βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας και στην επιθετική ανάπτυξη. Μάλιστα, ήταν η πιο ενθαρρυντική εμφάνιση του Αβελάιρας, ο οποίος αποτέλεσε τη σημαντικότερη επένδυση των ερυθρόλευκων το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, πριν από το ματς με την ομάδα του Ζακακίου, το αρχικό πλάνο του Βεργέτη ήθελε τον Γιάννη Κούσουλο παρτενέρ του Σκοπελίτη. Ο τραυματισμός, όμως, του Γκράσι, έφερε τον Κύπριο μεσοαμυντικό στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Κάτι που ίσχυσε και απέναντι στους κιτρινοπράσινους.

Πλέον, ο Ιταλός επέστρεψε και θέτει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα στο ματς με την ΑΕΛ, το ερχόμενο Σάββατο στο Τσίρειο. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Κούσουλος είτε θα μείνει στον πάγκο είτε θα εκτοπίσει έναν εκ των Σκοπελίτη και Τσούριουριτς. Σαφέστατα, όμως, αποτελεί ρίσκο να χαλάσει η τριάδα της μεσαίας γραμμής, που πήγε τόσο καλά απέναντι στην πρωτοπόρο και επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Μέχρι το Σάββατο μεσολαβούν αρκετές προπονήσεις και ο Ελλαδίτης προπονητής έχει χρόνο για να πάρει την απόφασή του. Το ευχάριστο γι’ αυτόν είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Ζοάο Τσίνα προπονείται πλέον σε φουλ ρυθμό και βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους, είναι ό,τι καλύτερο πριν από ένα πολύ δύσκολο ματς όπως το επικείμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ