aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη φορά με χρόνο

Πρώτη φορά με χρόνο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με το που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στις 18 Οκτωβρίου από τη Νέα Σαλαμίνα, o Σάββας Πουρσαϊτίδης (φωτό αριστερά) μπήκε αμέσως στα βαθιά. Για τα πρώτα τρία παιχνίδια με την Πάφο (0-4), την Ομόνοια (1-3) και τον Ολυμπιακό (1-1), είχε στη διάθεσή του δύο με τρεις προπονήσεις και πέντε για το τέταρτο με τον Ερμή (1-1). Μικρή η απόσταση μεταξύ των αγώνων για να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα. Ωστόσο, παρά το ότι ακόμα δεν οδήγησε την ομάδα σε νίκη, παρουσιάστηκε βελτίωση σε σχέση με προηγουμένως, τουλάχιστον από την αναμέτρηση με το «τριφύλλι» και έπειτα.

Επομένως, η διακοπή του πρωταθλήματος, για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ήταν ό,τι χρειαζόταν ο Ελλαδίτης τεχνικός. Δύο εβδομάδες χωρίς επίσημα παιχνίδια είναι πιο επαρκές διάστημα για να εμπεδώσουν ακόμα καλύτερα οι ποδοσφαιριστές τα ζητούμενα του προπονητή τους.

Ελπίδα του Πουρσαϊτίδη ασφαλώς είναι να αποφέρει καρπούς η δουλειά που θα γίνει με την επανέρναρξη του πρωταθλήματος. Η αποστολή παρουσιάζει πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα γίνει το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (16:00).

Η τεχνική ηγεσία ευελπιστεί πως, εκτός από τα λάθη, θα εκλείψουν και τα αγωνιστικά προβλήματα μέχρι την αναμέτρηση με τους γαλαζοκίτρινους. Κατά πάσα πιθανότητα, οι Νταβίντε Γκράσι, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, Νταβίντ Μανογιάν, Γκαστόν Σανγκόι και Ρούμπεν Μπρίζιντο θα είναι έτοιμοι για το ματς της 12ης αγωνιστικής. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων, γίνεται προσπάθεια για διευθέτηση φιλικού με την Αναγέννηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ