aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝταβίντε Γκράσι, φάρμακο στην πληγή

Νταβίντε Γκράσι, φάρμακο στην πληγή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μία ευχάριστη είδηση επιφύλαξε χθες η Νέα Σαλαμίνα στους πικραμένους οπαδούς της, οι οποίοι δεν λένε να χωνέψουν την ήττα από τη Δόξα (1-3). Οι ερυθρόλευκοι κήρυξαν ουσιαστικά την έναρξη του μετεγγραφικού σχεδιασμού για τη σεζόν 2017-18, με την ανανέωση συνεργασίας με τον Νταβίντε Γκράσι.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο θα εκπνεύσει το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τάξεις της διοίκησης, θα αμείβεται με αυξημένες αποδοχές σχεδόν κατά 30%.

Το άκουσμα του ανακοινωθέντος προκάλεσε ικανοποίηση στους Σαλαμιναίους, αφού ο ύψους 1.92μ. σέντερ μπακ αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία της αμυντικής γραμμής. Άλλωστε, από τις 24 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί αγωνίστηκε βασικός στις 18 και μία αλλαγή. Οι τέσσερις απουσίες του οφείλονταν μία φορά σε κίτρινες κάρτες και τρεις σε τραυματισμό. Συνεπώς, πριν από κάθε παιχνίδι το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας (άλλοτε αγωνίζεται ο Γκόραν Άντονιτς και άλλοτε ο Γιάννης Κούσουλος).

Δεν είναι τυχαίο που εντοπίστηκε από την Γκαζιάντεπ και παραλίγο να μετακομίσει στην Τουρκία πριν από μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα με παράγοντες του συλλόγου της Αμμοχώστου, οι σκάουτερ της τουρκικής ομάδας ήρθαν για να παρακολουθήσουν παίκτες της ΑΕΚ στο ματς της 19ης αγωνιστικής (0-2).

Στο παιχνίδι του «ΑΕΚ Αρένα», αντί για τους παίκτες των γηπεδούχων, εντυπωσιάστηκαν από τον Γκράσι. Τελικά, η μετεγγραφή δεν έγινε καθώς οι Τούρκοι δεν ήταν συνεπείς στη διορία που δόθηκε για την καταβολή ποσού που συμφωνήθηκε.

Θα έχει συνέχεια

Ο Μάκης Παπαϊωάννου δεν προτίθεται να μείνει στην ανανέωση του συμβολαίου του Νταβίντε Γκράσι. Ο τεχνικός διευθυντής της Νέας Σαλαμίνας έχει υπόψη του και άλλους ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε ήδη κουβέντα με τον Ρόμπερτ Βεσελόφσκι. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του και υπάρχει επιθυμία από τους ερυθρόλευκους για ανανέωση. Θεωρείται δεδομένο ότι στην πρόσθεση θα μπουν σύντομα οι Σάββας Τσαμπούρης, Γκόραν Άντονιτς, Λουσιάνο Μπεμπέ και Ιβάν Τσούριουριτς.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα προετοιμάζεται για το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Εθνικό. Στη διάθεση του Στάικου Βεργέτη βρίσκεται ο Ματίας Αβελάιρας, ενώ εκτός πλάνου παραμένουν οι τραυματίες Βεσελόφσκι και Γιώργος Κολοκούδιας, καθώς και ο τιμωρημένος Γκράσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ