aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝέα Σαλαμίνα: Μια ντουζίνα παρά ένα γκολ

Νέα Σαλαμίνα: Μια ντουζίνα παρά ένα γκολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Λένε ότι οι ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακάς τους. Ίσως καθ’ υπερβολή, για να φανεί πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια. Αυτός είναι ο λόγος που οι Σαλαμιναίοι πίνουν νερό στο όνομα του Ρόμπερτ Βεσελόφσκι. Ωστόσο, δεν πείστηκαν ακόμα για το κίπερ που βρίσκεται στη σκιά του. Ο Μάριο Κίρεφ αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Στυλιανού (υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση) και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια σε έξι παιχνίδια. Πέντε για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο, με την εστία του να μένει απαραβίαστη μόνο μία φορά.

Πάμε να τα θυμηθούμε. Ντεμπούτο με την Αλκή και 2-3. Δέχτηκε τα δύο από τα πέντε γκολ στο ματς με την Ομόνοια (1-5), όταν κλήθηκε να αγωνιστεί μετά την αποβολή του Βεσελόφσκι. Κράτησε το μηδέν παθητικό στο 2-0 επί του Ολυμπιακού, όχι όμως και απέναντι σε Ερμή (1-2) και ΑΕΛ (0-3). Στο ματς με τους γαλαζοκίτρινους τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 60’. Επίσης, κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των ερυθρολεύκων στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, δίχως όμως μεγάλη επιτυχία (3-3). Σύνολο, 465 λεπτά και 11 γκολ. Κατά μέσο όρο δηλαδή, δέχτηκε σχεδόν ένα γκολ ανά 42 λεπτά.

Πάντως, στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Αλκή υπάρχει αισιοδοξία για επιστροφή του Βεσελόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Όπως γράψαμε και χθες, θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Τσαρλς Ελουντού, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Τέλος, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τον Κωνσταντίνο Μιντίκκη, ενώ εκτός πλάνου βρίσκεται ο «κιτρινισμένος» Ανδρέας Καρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ