aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ πρώτη φορά με ζωγραφιά

Η πρώτη φορά με ζωγραφιά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή, λένε, και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μιντίκκη ταιριάζει γάντι. Ήταν ο σκόρερ και πρωταγωνιστής της πρώτης νίκης της Νέας Σαλαμίνας στο πρωτάθλημα, που επιτεύχθηκε προψές απέναντι στην ΑΕΚ (1-0). Ο Κύπριος ακραίος μπακ έγινε 28 ετών για να πανηγυρίσει γκολ στην Α’ Κατηγορία. Και τι γκολ! Γκολάρα! Έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, με ελιγμούς μπήκε στην περιοχή, «χόρεψε» τον Νταβίδ Καταλά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χουάν Κολίνας. Έμελλε όμως να σκοράρει για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του, αφού αγωνίζεται δανεικός στους ερυθρόλευκους.

Η Νέα Σαλαμίνα πραγματοποίησε την πιο ώριμη εμφάνισή της στο τρέχον πρωτάθλημα. Με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στην επίδοξη πρωταθλήτρια πολλές ευκαιρίες. Αντιθέτως, αφήνοντάς τη να έχει ανούσια κατοχή μπάλας, χτυπούσε κυρίως με αντεπιθέσεις δημιουργώντας ευκαιρίες και σκοράροντας μία φορά.

Στα αξιοσημείωτα, η χρησιμοποίηση τεσσάρων Κύπριων παικτών στο αρχικό σχήμα από πλευράς Λιάσου Λουκά, των Ανδρέα Καρώ, Ανδρέα Κυπριανού, Κωνσταντίνου Μιντίκκη και Γιάννη Κούσουλου. Συν ότι εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα τον νεαρό Σκωτσέζο Αλασταΐρ Ρέινολντς (αγωνίζεται ως Κύπριος, αφού εγγράφηκε στην ΚΟΠ ως ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του Απόλλωνα).

Ανάλογη εμφάνιση ή και καλύτερη με την προψεσινή, θα χρειαστεί η ομάδα της Αμμοχώστου την ερχόμενη Κυριακή. Η άλλη ομάδα που έθεσε στόχο να εκθρονίσει τον ΑΠΟΕΛ, θα περιμένει τους ερυθρόλευκους στο Τσίρειο. Απέναντι στον Απόλλωνα θα είναι πολύ δύσκολο το έργο τους. Σήμερα θα αρχίσει η προετοιμασία και οι πανηγυρισμοί θα παραμεριστούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ