Γενέθλια Νέας Σαλαμίνας: «69 χρόνια η ερυθρόλευκη σημαία ψηλά»

Εξήντα εννέα χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα το ιστορικό σωματείο της Νέας Σαλαμίνας. Σε σχετική ανακοίνωση οι ερυθρόλευκοι αναφέρουν τα ακόλουθα.

Αναλυτικά: «69 χρόνια ένδοξης και τιμημένης ιστορίας. 69 χρόνια γεμάτα ήθος, αξιοπρέπεια και ευ αγωνίζεσθαι! Σήμερα το ιστορικό μας σωματείο γιορτάζει τα 69 χρόνια από την ίδρυση του και για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε μακριά από τη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο.

Στο πέρασμα των χρόνων η Νέα Σαλαμίνα αντιμετώπισε δυσκολίες και εμπόδια, που με την υπέρμετρη αγάπη και τη συνεισφορά του μεγάλου της κόσμου κρατήθηκε ζωντανή και δυνατή ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες της προσφυγιάς. 69 χρόνια κρατάμε την ερυθρόλευκη σημαία, αλλά και το όνομα της Αμμοχώστου μας ψηλά.

Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου, Γ.Σ.Ε., γήπεδο Αμμόχωστος τα γήπεδα που κατέκλυσε ο ερυθρόλευκος λαός για να στηρίξει το σωματείο μας. Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου και γήπεδο Αμμόχωστος αυτά που έκτισαν με τα ίδια τους τα χέρια οι ηρωικοί μας οπαδοί.

Η ιστορία της Νέας Σαλαμίνας έχει γραφτεί και δε ξεγράφεται. Μπορεί να συμπληρώνονται 43 χρόνια μακριά από τη φυσική μας έδρα αλλά μπορούμε να περηφανευόμαστε πως διαφυλάξαμε τις αξίες και το μεγαλείο του σωματείου μας ως κόρη οφθαλμού.

Η ιδέα που ονομάζεται Νέα Σαλαμίνα δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την αγνή και ανοδιοτελή αγάπη των υποστηρικτών της, που την περιστοίχισαν με άπλετη αγάπη, αλλά και έμπρακτη στήριξη. Το σωματείο μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα για να επέλθει η πολυπόθητη οικονομική εξυγίανση και πιστεύουμε πως βαδίζει προς το σωστό δρόμο. Έγιναν και γίνονται πολλές θυσίες για να κρατηθεί το σωματείο ζωντανό.

Αναπόφευκτα έγιναν και γίνονται λάθη, αλλά κανένα από αυτά δεν έγινε με δόλο ή σκοπιμότητα. Στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζουμε να περνούμε προτάσσουμε την ενότητα αλλά και το πείσμα για να τις ξεπεράσουμε.

Περάσαμε πολύ πιο δύσκολα αλλά βγήκαμε νικητές και πιο δυνατοί. Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε το σωματείο μας όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ΙΔΕΑ, κουλτούρα και τρόπος ζωής, δεν είναι ένα απλό σωματείο! Η ΝΕΑ Σαλαμίνα είναι η Αμμόχωστος, είναι φάρος και ελπίδα επιστροφής. Χρόνια πολλά!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ