Επτά παίκτες για τρεις θέσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Νέας Σαλαμίνας, ο Εουτζέν Νεαγκόε δίδαξε στους ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο τον σχηματισμό 4-3-3. Ένα επιθετικογενές πλάνο με έναν ανασταλτικό χαφ και δύο δημιουργικούς. Ωστόσο, στις πρώτες δύο αγωνιστικές εφάρμοσε το σχέδιο Β. Παρέταξε τους ερυθρόλευκους με δύο αμυντικογενείς χαφ και έναν επιτελικό (4-2-3-1).

Ο λόγος, απλούστατος. Απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Απόλλων (0-3) και η Ανόρθωση (0-0), ενδιαφέρθηκε πρωτίστως για την όσο το δυνατόν καλύτερη αναχαίτιση των επιθέσεών τους. Φιλοσοφία την οποίαν αναμένεται να ακολουθήσει και αύριο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Αυτό που μένει είναι να αποφασίσει ο Ρουμάνος προπονητής ποια θα είναι η τριάδα του κέντρου, καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών. Οι Γιάννης Σκοπελίτης, Γιάννης Κούσουλος, Ιονούτς Νεάγκου και Εμιλιάνο Φούσκο διεκδικούν τις θέσεις των ανασταλτικών μέσων. Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές είναι υποψήφιοι για τη θέση του οργανωτή.

Πρόκειται για τους Ιβάν Τσούριουριτς, Λουσιάνο Μπεμπέ και Ματίας Αβελάιρας. Ο πρώτος είναι το φαβορί, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να εκληφθεί ως δεδομένο. Μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης θα κατασταλάξει ο Νεαγκόε στον καταρτισμό της ενδεκάδας.