aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΝέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ: Συγκυριακά σε περίεργη φάση

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ: Συγκυριακά σε περίεργη φάση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Υπό άλλες συνθήκες, ακόμα και στο «Αμμόχωστος», η ΑΕΚ θα θεωρείτο φαβορί απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Η συγκυρία του σημερινού πρώτου παιχνιδιού της φάσης των «16» του κυπέλλου, δημιουργεί κάπως περίεργη κατάσταση. Από τη μια, η γηπεδούχος παρουσιάζεται σταθερή, σοβαρή και πέρα για πέρα ανταγωνιστική στην τρέχουσα σεζόν. Από την άλλη, η φιλοξενούμενη είναι ντεφορμέ, διέκοψε τη συνεργασία της με τον Αντόνι Ιραόλα και θα έχει στον πάγκο τον βοηθό προπονητή Αντόνιο Ιδάλγο. Ακριβώς, οι διαφοροποιήσεις στις τάξεις της καθιστούν απρόβλεπτη την αντίδρασή της στο σημερινό ματς, μετά από οκτώ ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα. Εντούτοις, εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει λόγω της αγωνιστικής κάμψης που διανύει.

Οι ερυθρόλευκοι θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν της κατάστασης λοιπόν και να πετύχουν νίκη, που θα τους στείλει με προβάδισμα πρόκρισης στον επαναληπτικό του ΑΕΚ Αρένα. Άλλωστε, στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους, για το πρωτάθλημα, ήταν αήττητοι απέναντι στην ομάδα της Λάρνακας, με μία ισοπαλία (1-1) και το πρόσφατο «διπλό» (1-0). Το έχουν κάνει ξανά λοιπόν και σήμερα θα επιδιώξουν να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη υπάρχει μόνο η απουσία του Τιάγκο, τη θέση του οποίου διεκδικούν οι Ντάνιελ Σικόρσκι και Ζαΐλσον Αραούζο. Από εκεί και πέρα, ο Ελλαδίτης προπονητής έχει όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και το πιο πιθανό είναι ότι θα επιλέξει τους «συνήθεις ύποπτους» για το αρχικό σχήμα.

Όσο για την ΑΕΚ, πέρα από το ντεφορμάρισμα και την απομάκρυνση του Ιραόλα, υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη κάθε πρόβλεψη για αρχικό σχήμα (ιδιαιτέρως από τη στιγμή που δεν ανακοινώνεται αποστολή από την ΑΕΚ και δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών).

Το δεδομένο είναι ότι ο Ακοράν είναι ξανά διαθέσιμος και αναμένεται να αγωνιστεί σήμερα. Από εκεί και πέρα, ο Απόστολος Γιάννου εξακολουθεί να απουσιάζει λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική Αυστραλίας, ενώ αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση των Ίγκολ Σίλβα, Χουάν Τρουγιόλς, Ιβάν Τρισκόφσκι, Λιουίς Σάστρε και Θωμά Ιωάννου, ενώ εκτός πλάνου είναι ο Μάριος Αντωνιάδης. Οι αμφίβολοι λοιπόν σε συνδυασμό με τη διαφοροποίηση στην τεχνική ηγεσία, καθιστούν απρόβλεπτα τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ενδεκάδα, καθώς και τον σχηματισμό που θα επιλεγεί.

Όπως και να έχει, σήμερα αναμένεται αμφίρροπη αναμέτρηση στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ, με στόχο το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού. Η ρεβάνς είναι ορισμένη για την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ