«Να μεγαλώσει ξανά η Ομόνοια» (μίλησε και για τη Θύρα 9)

Ο υποψήφιος για την προεδρία του σωματείου, μίλησε στον «Άστρα» και είπε πολλά και ενδιαφέροντα...


Στόχος του Αντώνη Τζιωνή είναι να μεγαλώσει ξανά η Ομόνοια και είναι έτοιμος μέσα από διάλογο να βρουν λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ο υποψήφιος για την προεδρία του σωματείου, μίλησε στον «Άστρα» και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Για την απόκτηση Ντέρμπισαϊρ τι μπορείτε να μας πείτε;

«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις στα μεταγραφικά. Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς πλησιάζει, ο κόσμος να μην ανησυχεί θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά πίσω από τις οθόνες και τα μικρόφωνα και με προσεχτικές κινήσεις πολύ σύντομα θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις».

Θα είναι έτοιμη η Ομόνοια στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού;

«Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ναι».

Οι στόχοι με τους συνεργάτες σας;

«Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο κρίνοντας την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια με επικεφαλής τον Δώρο Σεραφείμ θεώρησε ότι έγινε αρκετά καλή δουλειά και ως εκ τούτου θα είχε το δικαίωμα να προτείνει στον κόσμο της Ομόνοιας να του δώσει το δικαίωμα να επαναδιεκδικήσει μια νέα διετή περίοδο με την οποία ουσιαστικά θα συμπληρώσει το τριετές πλάνο που είχε καθοριστεί τότε με στόχο την οικονομική εξυγίανση του σωματείου».

Τι πέτυχε αυτά τα δύο χρόνια και κάτι η Ομόνοια που είστε Δ.Σ; Πόσο ήταν το χρέος και πόσο είναι σήμερα;

«Εκείνο που έχει σημασία για ν’ αντιληφθεί κάποιος τι ακριβώς έχει γίνει στο οικονομικό κομμάτι, υπήρχαν περίπου 5,5 με 6 εκ. ευρώ οφειλές οι οποίες αφορούσαν πληρωμές ποδοσφαιριστών που ήρθαν έφυγαν και τους διακόπηκε το συμβόλαιο, ποσό τεράστιο και ποσό το οποίο θα έπρεπε να καταβληθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Έχει «καθαρίσει» με αυτό το ποσό η Ομόνοια;

«Έχει καθαρίσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν ξοφληθεί περίπου 4,5 εκ ευρώ, όλα θα λεχθούν αναλυτικά πολύ σύντομα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης. Έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό των ανθρώπων στους οποίους οφείλαμε λεφτά κι ευελπιστούμε ότι στον επόμενο χρόνο θα γίνει σωστή οικονομική διαχείριση με τη συνέχιση της ίδιας διαδικασίας. Έχουμε την πεποίθηση ότι στον επόμενο χρόνο θα καταβληθούν όλες οι υποχρεώσεις  κι έτσι η Ομόνοια θ’ απορρίψει από πάνω της πολλά οικονομικά βάρη του παρελθόντος και θα στοχεύσει πλέον ελεύθερα πολύ ψηλά εκεί που της αξίζει».

Ο κόσμος καταλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό πρόβλημα στην Ομόνοια, όμως, θέλει επιτέλους η ομάδα ν’ ανέβει ψηλά όπως την είχε συνηθίσει παλαιότερα αυτό πότε θα γίνει κ. Τζιωνή;

«Σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη περίοδο η Ομόνοια διέθετε αξιόμαχο σύνολο και ανταγωνιζόταν τους αντιπάλους σε κάθε παιχνίδι. Υπήρχαν προβλήματα, σκαμπανεβάσματα, έγιναν λανθασμένες επιλογές βρισκόμασταν σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο όμως τα καταφέρναμε ταυτόχρονα. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες περιόδους η Ομόνοια κατάφερνε και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσο μάλλον τώρα που μπαίνουμε σε νέες περιόδους. Πιστεύω ότι από φέτος θ’ αρχίσει η περίοδος ανόδου της Ομόνοιας».

Η Ομόνοια μπορεί για τη διάκριση φέτος να μπει δηλαδή στους ομίλους;

«Είναι στόχος για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσπαθήσαμε να μπούμε στους ομίλους σε πολύ πιο δύσκολες χρονιές από αυτήν. Το παρόν και το μέλλον της Ομόνοιας θα είναι καλύτερο».

Ο συνδυασμός «Εμπρός Ομόνοια» κατέβαλε κάποια προσπάθεια να έρθει σε επαφή μαζί σας ώστε να υπάρχει κοινός συνδυασμός;

«Σε μένα προσωπικά έχει έρθει ένα email σήμερα το πρωί κι επεξεργάζομαι το γεγονός. Πολύ σύντομα θα υπάρξει αντίδραση αναφορικά με το θέμα. Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ αργά. Υπήρχε μπόλικος χρόνος ο συνδυασμός “Εμπρός Ομόνοια” έπρεπε να είχε κίνηση πολύ πιο πριν για να έχουμε το χρόνο να εξετάσουμε αυτό το ενδεχόμενο».

Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι ενότητα στην Ομόνοια. Είστε έτοιμος να βάλετε ένα τέλος ως προς τις διαφορές με τη Θύρα 9;

«Προσωπικά δεν βρίσκομαι σε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν θεωρώ ότι περισσεύει ο οποιοσδήποτε στην προσπάθεια που κάνουμε για να μεγαλώσει ξανά η Ομόνοια. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα πρέπει να βρούμε τρόπο να το διορθώσουμε με διάλογο. Όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία ν’ ανοίξουμε διάλογο θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις. Εκεί που θα δούμε ότι μοναδικό κριτήριο είναι η αγάπη για την Ομόνοια, αυτοί όλοι που αγαπούν την Ομόνοια έχουν θέση και δικαίωμα να έχουν άποψη και σίγουρα θα τους λάβουμε σοβαρά υπόψιν».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗAstra FM 92.8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ