aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣΜόνο η Ομόνοια τον ξεπερνά

Μόνο η Ομόνοια τον ξεπερνά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ένα σπάνιο πιθανότατα στατιστικό συνοδεύει τον φετινό Ερμή. Οι «φτεροπόδαροι» από την αρχή της σεζόν έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Είτε έφυγαν παίκτες που έπαιξαν μόλις 1-2 παιχνίδια, είτε ήρθαν άλλοι στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Και επειδή ο Λούκας Φανιέρος αρέσκεται διαχρονικά στις άμεσες και μαζεμένες, πολλές φορές, αλλαγές, δεν δίστασε να διώξει και να φέρει αρκετούς παίκτες.

Συγκεκριμένα ο Ερμής έχει χρησιμοποιήσει φέτος συνολικά 34 ποδοσφαιριστές. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Βέβαια, οι «φτεροπόδαροι» δεν είναι πρώτοι στη σχετική λίστα, αφού τους προσπερνά η Ομόνοια, η οποία έχει χρησιμοποιήσει 35 ποδοσφαιριστές, δηλαδή έναν περισσότερο. Όπως ο Ερμής έτσι και η ΑΕΚ χρησιμοποίησε 34 παίκτες (σ.σ. έπαιξε με πολλούς της δεύτερης ομάδας κόντρα στην ΑΕΛ την τελευταία αγωνιστική) αλλά και ο Άρης.

Από πλευράς συμμετοχών πρώτος είναι ο 37χρονος Γιάννης Ταραλίδης που έπαιξε σε 32 ματς, όσα και ο Μαρτίνουκ. Από 31 συμμετοχές έχουν οι Ψάλτης, Αραμπατζής και Τσίνα. Όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής, πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Αραμπατζής με 2790 λεπτά, ακολουθεί ο Μαρτίνιουκ με 2635 λεπτά και ο Ψάλτης με 2326 λεπτά.

Το γεγονός ότι στην πρώτη τριάδα λεπτών συμμετοχής βρίσκεται ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και ενθαρρυντικό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και κέρδισε με το σπαθί του θέση στο αρχικό σχήμα. Σε ό,τι αφορά στα μετεγγραφικά, οι Αραδιππιώτες ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια κίνηση, όμως γίνονται διάφορες ενέργειες. Ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς είναι σε καθημερινή επαφή με τον Κώστα Καϊάφα, αξιολογούν διάφορες περιπτώσεις και σύντομα θα προκύψουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Το εγχείρημα του φετινού Ερμή είναι εξαιρετικά δύσκολο και γι’ αυτό χρειάζονται προσεγμένες επιλογές για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ