aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Μιλλοσφοτζίσματα» που ελάλεν τζι η γιαγιά μου

«Μιλλοσφοτζίσματα» που ελάλεν τζι η γιαγιά μου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δύο τα θέματα που «έσκασαν» κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και χρήζουν σχολιασμού. Πέραν από την κλασική ειδησεογραφία και μετεγγραφολογία, η ΚΟΠ με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε (έξι σχεδόν χρόνια μετά!) το πόρισμα του Ευθύμη Ευθυμίου, για τις δηλώσεις που έκανε στο «Goal» ο Γιώργος Πάπουτσος το 2010, για υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ που κάνει παρεμβάσεις και επηρεάζει τους διαιτητές.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, με παράγοντες της ΚΟΠ, για τους φακέλους που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ και αφορούν ύποπτους αγώνες.

Για την ανάρτηση της ΚΟΠ τι να πω; Μόνο ότι η Ομοσπονδία… μας φώτισε. Μας πέταξε κατάμουτρα το πόρισμα του Ευθύμη Ευθυμίου για τις δηλώσεις Γιώργου Πάπουτσου στο «Goal», το 2010, και μας άφησε κάγκελο. Κάνουμε «κλικ» στο σχετικό θέμα, το διαβάζουμε και μένουμε (και πάλι) με το στόμα ανοικτό!

Ο Ευθύμιος Ευθυμίου, στο πόρισμα του αναφέρει ότι, δεν βοηθήθηκε στο έργο του από όσους κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση και ως εκ τούτου τερμάτισε την έρευνά του χωρίς αποτέλεσμα. Και φυσικά ο ερευνών λειτουργός δεν ευθύνεται σε τίποτα αν κάποιοι δεν ήθελαν να μιλήσουν και να πουν οτιδήποτε. Ο άνθρωπος κλήθηκε να πάρει κάποιες καταθέσεις κι αυτό έκανε. Τι περισσότερο να έκανε; Οι αρμοδιότητές του μέχρι εκεί έφταναν. Έτσι η υπόθεση έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Και προχωρώ στο θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο Ιωνάς Νικολάου, που δεν είναι «αλεξιπτωτιστής» στον χώρο του ποδοσφαίρου, γνωρίζει -έστω και επιφανειακά- κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον «μαγικό» κόσμο του ποδοσφαίρου γι’ αυτό και ό,τι λέει, το λέει πολύ προσεκτικά και καλά διατυπωμένο. Ακόμα κι έτσι όμως, τα όσα δήλωσε για κάποιες νέες διαδικασίες και τα περί καθόδου υπεύθυνου ατόμου από την ΟΥΕΦΑ, για ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα, ίσως να μην τα πολυπιστεύει ούτε και ο ίδιος.

Για τον απλούστατο λόγο, πράγμα που ισχύει και για το θέμα Πάπουτσου (γι’ αυτό και τα πήρα πακέτο) θα πρέπει να παρθούν πολύ πιο δραστικά και ουσιαστικά μέτρα (αναφέρομαι σε αποφάσεις, νόμους που πρέπει να θεσπιστούν, να δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες σε υπεύθυνα άτομα και υπηρεσίες, έξω από τον χώρο του ποδοσφαίρου), που θα βάλουν τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Με «μιλλοσφοτζίσματα», όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, δεν κάνουμε τίποτα και τα προβλήματα διαιωνίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ