aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Μεγάλες Κυρίες» στη Λάρνακα έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή

«Μεγάλες Κυρίες» στη Λάρνακα έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή

«Φωτιά» έβαλε στην κορυφή του πρωταθλήματος βόλεϊ ΟΠΑΠ γυναικών Α’ Κατηγορίας η Ανόρθωση. Στην πρεμιέρα του Β’ γύρου και στη 8η αγωνιστική πέρασε σαν «σίφουνας» από το «Κίτιον» κερδίζοντας την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 3-0 σετ και μείωσε στους τρεις τη διαφορά από την κορυφή.

Στους άλλους αγώνες ο Απόλλων έπιασε την Τεχνοοικία ΑΕΚ στην πρώτη θέση αφού κέρδισε την Αναγέννηση Δ. με 3-0, ενώ το τρίποντο πήρε και η Robo Markets ΑΕΛ στη Λευκωσία απέναντι στην Ολυμπιάδα Ν. με νίκη 3-0 σετ. Στο ντέρμπι ουραγών το ΘΟΙ Αυγόρου κέρδισε με 3-0 στο Γυμνάσιο Λατσιών τον Εθνικό και ξέφυγε από τον αντίπαλό του έξι βαθμούς.

Τεχνοοικία ΑΕΚ – Ανόρθωση 0-3 (19-25, 23-25, 25-27)

Σπουδαίες οι «Κυρίες» του Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς κέρδισαν την Τρίτη στο «Κίτιον» την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 0-3 σετ και έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή στην 8η αγωνιστική και πρώτη του Β’ Γύρου. Η Ανόρθωση βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα δέχθηκε την πρώτη φετινή της ήττα. Με εναλλασσόμενη υπεροχή  ήταν το πρώτο σετ με την Τεχνοοικία ΑΕΚ να ελέγχει στα αρχικά στάδια και να προηγείται 15-12, αλλά την Ανόρθωση να ανακάμπτει  κερδίζοντας19-25 προηγούμενη 0-1 στα σετ.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο δεύτερο σετ και οι καλές άμυνες της Μοσφιλιώτη έδωσαν την ευκαιρία στις συμπαίκτριες της να προηγηθούν11-09.Ένα λάθος της Πατσέκο και καρφί της Καρπεντιέρ έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στην Τεχνοοικία ΑΕΚ 15-10. Οι «κιτρινοπράσινες» με δυο άσσους της Ιωάννου διατήρησε τα ηνία  18-14. Η Ανόρθωση προ του φάσματος της απώλειας του σετ αντέδρασε αλλά η ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε 23-18. Ωστόσο, με όπλο το σερβίς, η Ανόρθωση κατάφερε  με άσους  της Μπρατούνχινα να προηγηθεί 23-24 και με λάθος της Μάγκνιτς να κερδίσει με 23-25 και να αυξήσει σε 0-2 σετ.

Η ομάδα της Λάρνακας μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ πήρε ένα ισχνό προβάδισμα δυο πόντων, αλλά η Μπρατούνχινα ήταν εκπληκτική και έδωσε την πρωτοπορία στην ομάδα της 06-07. Η Ανόρθωση έπαιζε πλέον με την ψυχολογία και με ένα μπλοκ της Σταυρινίδου, άσο της Μπρατούνχινα και λάθος της Ριπνάγια προηγήθηκε 07-11. Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ με την Ανόρθωαη να προηγείται 19-21. Με άσο της Σταυρινίδου, οι «Κυρίες» του Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς προηγήθηκαν 21-24, αλλά με μπλοκ της Μάγκνιτς η Τεεχνοοικία ΑΕΚ ισοφάρισε 24-24, αλλά η Καετάνο είχε τις λύσεις και οδήγησε την Ανόρθωση σε μια σπουδαία νίκη 0-3 σετ αφού κέρδισε με 25-27.

Τεχνοοικία ΑΕΚ (Λ. Χόλοσι): Ριαλά, Μάγκνιτς,  Καρπεντιέρ, Στυλιανού, Ιωάννου, Ριπνάγια. Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: Δημητρίου, Πέτρου.

Ανόρθωση (Αλ. Μπόσκοβιτς): Καετάνο, Πατσέκο, Ιωάννου, Κόρντουν, Μπρατούνχινα, Σταυρινίδου. Λίμπερο: Δαϋίδ.

Ολυμπιάδα Ν. – Robo Markets ΑΕΛ 0-3 (21-25, 21-25, 21-25)

Σε ένα αγώνα που άρχισε κα τελείωσε με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό η Robbo Markets ΑΕΛ υπέταξε στη Σάλα «Νεάπολη-Επιστροφή» την Ολυμπιάδα Ν. με 0-3 σετ και διατηρείται σταθερά στην τέταρτη θέση αυτή τη στιγμή με 15 βαθμούς. Η Ολυμπιάδα έχασε ένα αγώνα που στόχευε για την υπέρβαση. Κλειστό ήταν το πρώτο σετ με τις «γαλαζοκίτρινες» να κερδίζουν 21-25 ανοίγοντας το σκορ. Η μορφή του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σετ με την Robo Markets ΑΕΛ να κερδίζει 21-25 και το σκορ διαμορφώθηκε σε 0-2 σετ. Στο τρίτο σετ ο αγώνας ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός με τις «γαλαζοκίτρινες» να κερδίζουν εκ νέου με 21-25 και να φεύγουν για τη Λεμεσό με τη νίκη 0-3.

Ολυμπιάδα Ν. (Χρ. Σιαντρής): Αθανασίου, Κωνσταντίνου, Νίστρομ, Οικονομίδου, Ντίπερν, Χαραλάμπους. Λίμπερο: Mαραγκού. Αλλαγές: Kολοκοτρώνη, Χριστοδούλου.

Robo Markets ΑΕΛ (Σπ. Πρωτοψάλτης): Σπύρου, Κωνσταντινίδου, Βόρονα, Κχαταρασβίλι, Σίμαν, Παύλου. Λίμπερο: Κυπριανού.

Απόλλων – Αναγέννηση Δ. 3-0  (28-26, 25-11, 25-13)

Δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο σετ αλλά όταν πήρε φόρα δεν κοίταξε πίσω ο Απόλλων που κέρδισε την Αναγέννηση Δ. με 3-0 σετ και πάτησε κορυφή. Η Αναγέννηση ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο σετ, αλλά δεν είχε συνέχεια. Φοβερό ντέρμπι έγινε στο πρώτο σετ με την Αναγέννηση να παρουσιάζεται εξαιρετική και να βάζει πολύ δύσκολα στον  Απόλλωνα. Αρχικά, η Αναγέννηση προηγήθηκε 04-08 και 13-15, αλλά ο Απόλλων ανέκαμψε και προηγήθηκε 16-15. Μετά από μάχη και απίστευτα ράλι ο Απόλλων κέρδισε στους έξτρα πόντους με 28-26 και προηγήθηκε με 1-0 σετ. Το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος για τον Απόλλωνα που επιβλήθηκε με 25-11 και προηγήθηκε με 2-0 σετ.  Τα ίδια δεδομένα και στο τρίτο σετ με τον Απόλλωνα να κερδίζει 25-13 και να γράφει το 3-0 σετ.

Απόλλων (Στ. Φραγκέσκου): Μανίταρου, Ανγκούλο, Χαραλάμπους, Ντουντνίκοβα, Ιορδάνους, Σιμανόφσκι. Λίμπερο: Λεωνίδου. Αλλαγές: Στυλιανού, Ζακχαίου, Στεφάνου.

Αναγέννηση Δ. (Λ. Λοΐζου): Γκρίπαν, Δημητρίου, Μπράουν, Παπαγιάννη, Ευσταθίου, Νάμνι. Λίμπερο: Παρπούνα. Αλλαγές: Aντωνίου, Φραντζέσκου, Χατζηθωμά, Οικονόμου.

Εθνικός Λ. – ΘΟΪ Αυγόρου  0-3 (06-25, 17-25, 19-25)

Το ΘΟΪ Αυγόρου πέτυχε τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα και αυτή επί του Εθνικού Λατσιών αφού κέρδισε στο ντέρμπι ουραγών την ομάδα των «κυανολεύκων» με 3-0 σετ. Η ομάδα των Λατσιών ήταν ενισχυμένη με την Εσθονή Λίσα-Άννα Πέετμα που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο πρωτάθλημά μας. Εντυπωσιακά μπήκε στον αγώνα το ΘΟΪ που κέρδισε το σετ 06-25 κάνοντας το 0-1 σετ. Καλύτερα στάθηκε ο Εθνικός στο δεύτερο σετ, αλλά το ΘΟΪ με την εμπειρία του κέρδισε το σετ με 17-25 και έκανε το 0-2 σετ. Η εμπειρία του ΘΟΙ ήταν καταλυτική και στο τρίτο σετ με συνέπεια οι Αυγορίτισες να κερδίσουν 19-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Εθνικος Λ. (Ευ. Παναγιώτου): Καλοθέου, Πέετμα, Σολωμή, Τίλει, Χριστοδούλου, Λουκά. Λίμπερο: Δαϋίδ.

ΘΟΪ Αυγόρου (Λ. Νοβάκοφ): Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου. Λίμπερο: Koύτα.

Με τη συμπλήρωση και της 8ης αγωνιστικής η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Απόλλων 21
  2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 21
  3. Ανόρθωση 18
  4. Robo Markets ΑΕΛ 15
  5. Αναγέννηση Δ. 8
  6. Ολυμπιάδα Ν. 7
  7. ΘΟΪ Αυγόρου 6
  8. Εθνικός Λατσιών 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ