aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜε Σκέμπρι-Βάλε βγήκε απ’ το… πράσινο βούρκο! (vid & pics)

Με Σκέμπρι-Βάλε βγήκε απ’ το… πράσινο βούρκο! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Απόλλωνας δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα, αλλά κατάφερε έστω με δυσκολία να κερδίσει τον Άρη με 1-0 (23′ Σκέμπρι), να ανέβει ξανά 2ος με 46 βαθμούς και να διατηρηθεί στο -2 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (48). Οι πράσινοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, η οποία είχε ευκαιρίες και δοκάρια για να καθαρίσει το ματς μετά το 1-0, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ο Βάλε πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης. Ο Άρης, μετά την ήττα αυτή, παρέμεινε προτελευταίος με 13 βαθμούς, -4 από τον 12ο Ολυμπιακό και -5 από την 11η Νέα Σαλαμίνα και τον 10ο Ερμή.

Αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη. Ο Απόλλων έφτασε με αρκετή δόση αγωνίας στη νίκη επί του Άρη με 1-0, με το γκολ του Αντρέ Σκέμπρι στο 23ο λεπτό να αποδεικνύεται «χρυσό» για να φθάσουν οι κυανόλευκοι στη 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πάνε με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, την Τετάρτη στο ΓΣΠ. Η ομάδα της Λεμεσού με άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της είναι, πλέον, μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και αντιλαμβάνεται κάποιος τη σημασία του μεθαυριανού ντέρμπι.

Οι κυανόλευκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν τις ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» πιο εύκολα το παιχνίδι, όμως ο Άρης στάθηκε καλά αμυντικά. Δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο τα δοκάρια στάθηκαν εμπόδιο για να φθάσει και σε άλλα γκολ ο Απόλλων, ενώ στην επανάληψη χάρις στα αντανακλαστικά του Νουρεντινόσκι (στο 55’ με τον Ζελάγια και στο 59’ με τον Μαρτίνες), ο Άρης έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι.

Από ένα σημείο και μετά η ομάδα του Χριστόπουλου έβαλε πίεση και απείλησε με την ισοφάριση και χρειάστηκαν οι σπουδαίες επεμβάσεις του Βάλε, για να μη χαθεί η παρτίδα για τον Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι χάνοντας τις ευκαιρίες για να «σκοτώσουν» το παιχνίδι, λίγο έλειψε να το πληρώσουν, καθώς ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο στάδιο του αγώνα. Στο 77′ ο Πάγκαλος έχασε μοναδική ευκαιρία, όπως και ο Φράγκου στο 87’. Ισάριθμες φορές ο Βάλε είπε «όχι» και το ματς ολοκληρώθηκε με νικητή τον Απόλλωνα.

Πέρασε απαρατήρητη η διαιτησία του Κώστα Ψευδώτη. Ο διαιτητής ήταν αρκετά καλός, όχι όμως και οι βοηθοί του που είχαν κάποιες λανθασμένες υποδείξεις. Το σημαντικό, όμως, είναι πως κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα.

Το τρίτο γκολ του Σκέμπρι

Πέντε αλλαγές πραγματοποίησε ο Σωφρόνης Αυγουστή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια. Ο Άλαν πήρε τη θέση του Άλεφ, ο Μαρτίνες του Ντα Σίλβα που έμεινε εκτός αποστολής, ο Σκέμπρι του Παπουλή, ο Γιάκολις του Σαρδινέρο, ενώ ο Σελάγια πήρε τη θέση στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μαγκλίτσα. Το γκολ του Σκέμπρι ήταν το τρίτο στο πρωτάθλημα. Είχε σκοράρει στις νίκες με Δόξα (4-1), στις 29 Οκτωβρίου στο Τσίρειο και στις 17 Νοεμβρίου στο 1-4 με την Αλκή, στο «Αμμόχωστος». Καλό σημάδι η επάνοδος στο σκοράρισμα του Μαλτέζου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Άρης (Γιάννης Χριστόπουλος): Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ντρομπάροφ, Κούσας, Ράντου, Αζίζ (72′ Πάγκαλος), Α. Παχίπης (56′ Ενγκολόκ), Ταποκό, Γιούσεφ (61′ Εγγλέζου), Φράγκος, Μαραγκουδάκης.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Γιάκολις (83′ Σαρδινέρο), Σατσέτι, Άλαν, Σκέμπρι, Μαρτίνες (73′ Παπουλής), Σελάγια (66′ Μάγκλιτσα).

Σκόρερ: 23′ Σκέμπρι.

Κίτρινες: 11′ Κούσας / 87′ Σατσέτι.

Κόκκινες: -/-.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Βοηθοί: Χαράλαμπος Χαραλάμπους & Στέλιος Νικήτα.

Τέταρτος: Ροβέρτος Κώστα.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ