aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΜε πλασματικό σκορ... στα προημιτελικά!

Με πλασματικό σκορ… στα προημιτελικά!

Το σκορ είναι πλασματικό. Αυτό μαρτυρούν οι 19 τελικές προσπάθειες που είχε στον αγώνα. Ο Απόλλωνας ήταν σαφώς ανώτερος από τον Οθέλλο στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου, επικράτησε με 2-0, έκανε την ολική ανατροπή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και πέρασε δίκαια και πανάξια στα προημιτελικά. Ο Μάγκλιτσα στο 33΄ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 82΄ ο Ζελάγια καθάρισε την πρόκριση για τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Επιθετικός μονόλογος…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθαρά ένας επιθετικός μονόλογος για τον Απόλλωνα. Από το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα καλός, μπήκε δυνατά στον αγώνα, επιθετικά ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός και ανάγκασε τον Οθέλλο σε παθητικό ρόλο. Πριν το γκολ του Μάγκλιτσα στο 33ο λεπτό είχε άλλες 2 πολύ καλές ευκαιρίες να πάρει νωρίτερα το προβάδισμα με τον Κροάτη όταν βγήκε τετ α τετ με τον Τζακουρή αλλά δεν ήταν εύστοχος και με τον Άλαν ο οποίος σημάδεψε μεν σωστά όμως ο τερματοφύλακας του Οθέλλου κάνοντας σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι 12 τελικές προσπάθειες επιβεβαιώνουν πλήρως την υπεροχή της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή σε αντίθεση με τις 0 τελικές που είχε ο Οθέλλος στο πρώτο μέρος.

Βελτιώθηκε αλλά…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία του Απόλλωνα όμως ο Σκέμπρι δεν μπόρεσε να σκοράρει μόνος απέναντι στον Τζακουρή και κάπου εκεί ο Οθέλλος πίστεψε πως μπορεί να κάνει την ζημιά. Πίεσε τον Απόλλωνα, έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα επίθεση όμως η αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία των γαλάζιων δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Βάλε. Παράλληλα όμως ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει όλο και περισσότερο την εστία του Τσακουρή χάνοντας τις ευκαιρίες την μια πίσω από την άλλη με τον τερματοφύλακα του Οθέλλου να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 74΄ ήρθε η αποβολή του Κατσή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα δεδομένα για τον Απόλλωνα ο οποίος στο 83΄ ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση. Ο Ζελάγια πλάσαρε σωστά στην μπαλιά του Πέδρο, έκανε το 2-0 και σκότωσε τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για κάτι θετικό.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Άλεφ, Βασιλείου, Άλαν, Σατσέτι, Παπουλής, Γιάκολις (58′ Σαρδινέρο), Σκέμπρι (63′ Σελάγια), Μάγκλιτσα.

Οθέλλος (Νεντίμ Τούτιτς): Τζιακουρή, Γαβριήλ, Βασιλείου, Κ. Κυριάκου, Κουλ. Κυριάκου (80′ Ριάντζελο), Κατσής, Εμμανουήλ, Χατζηγιαννακού (68′ Χριστοφή), Φοφανά (84′ Μ. Σάσι), Κουμουρής, Αλτομπέλι.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 33΄ Μάγκλιτσα, 82΄ Σελάγια.

Κίτρινες: Γιούστε, Σακέτι, Βασιλείου Εμανουήλ, Βασιλείου, Κατσής, Γαβριήλ.

Αποβολές: Κατσής (2η κίτρινη).

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

Τέταρτος: Χρίστος Νικολαΐδης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ