Με όνειρο μια νέα χρυσή περίοδο στην ιστορία του

Μετά το κύπελλο, ο Νίκος Κίρζης πιστεύει πως ο Πέδρο Εμανουέλ μπορεί να οδηγήσει τον Απόλλωνα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Είμαστε έτοιμοι. Τα πάντα για το πρωτάθλημα και πάμε φουλ για τον τίτλο…», λένε οι παράγοντες του Απόλλωνα, οι οποίοι για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν δεν κρύβουν ότι έθεσαν τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τα τελευταία χρόνια δοκίμασαν να κάνουν το άλμα, αλλά τρεις φορές έμειναν στην τρίτη θέση. Με το τέλος της λήξασας αγωνιστικής περιόδου, αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, οι κυανόλευκοι οραματίζονται και πάλι τον πρώτο τη τάξει τίτλο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε, έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βεβαίως, από το 2006 δεν έμεινε άτιτλος ο Απόλλων, καθώς ακολούθησαν τρεις κατακτήσεις κυπέλλου, το 2010, το 2013 και το 2016. Όπως και να έχει, όμως, το πρωτάθλημα έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση.

Ο Νίκος Κίρζης και οι διοικητικοί συνεργάτες του είναι πεπεισμένοι πως εκείνη η πορεία του 2006 με τον Μπερντ Στάνγκε προπονητή, μπορεί να επαναληφθεί. Αυτό που κατέθετε τότε ο Απόλλων, σε έντονο βαθμό, ήταν το απαράμιλλο πάθος, στοιχείο που μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στη νέα σεζόν. Κάτι που έλειψε σε κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Γιατί δεν φτάνει μόνο η ποιότητα για να πάρουν αυτό που θέλουν οι κυανόλευκοι. Χρειάζεται να βάλουν πολύ πείσμα σε αυτό που θα κάνουν. Δέκα χρόνια μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να περάσει σε όλους το μήνυμα πως το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ο τίτλος. Ο ίδιος θέλει να πετύχει ό,τι και ο Φρέντι Τζον Πολ, όταν κατάφερε να ενώσει όλους τους Απολλωνίστες και να εμβολιάσει τους ποδοσφαιριστές με τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού για να φθάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Νίκος Κίρζης, όμως, έχει και ένα άλλο προσωπικό στοίχημα: να πετύχει όσα και ο πατέρας του, Ντίμης, ο οποίος επί των ημερών της προεδρίας του στη δεκαετία του 1990, οδήγησε τον Απόλλωνα στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1991, 1994). Θέλει λοιπόν, αρχίζοντας από τη νέα σεζόν, να οδηγήσει την ομάδα σε μία νέα χρυσή περίοδο, που θα τη βρει αρκετές φορές στο ψηλότερο βάθρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ