aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜαθήματα ζωής από τον μεγάλο Αντώνη

Μαθήματα ζωής από τον μεγάλο Αντώνη

Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης έχοντας μάθει να ζει με τον τραυλισμό άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τα προσωπικά του βιώματα καλώντας όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να το αποδεχθούν και να κοιτάξουν μπροστά! Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μίλησε ανοικτά για το πρόβλημα τραυλισμού που αντιμετωπίζει στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο Γιωργαλλίδης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Usus norma loquendi», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό, αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις για τους όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ροή της ομιλίας. Μάλιστα όπως παραδέχθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του φοβόταν να δώσει οδηγίες στους συμπαίκτες του.

«Τον τραυλισμό τον αποδέχτηκα σε ηλικία 13 χρονών, στα πρώτα μου βήματα για να πάω τερματοφύλακας στην Ανόρθωση. Πριν να το αποδεχτώ δεν μιλούσα. Ο τερματοφύλακας πρέπει να μιλά. Θυμάμαι ήμουν τερματοφύλακας και δεν έδινα οδηγίες. Στην τάξη ήμουνα σε μια γωνιά και απλά άκουγα, δεν έπαιρνα πρωτοβουλίες. Όταν το αποδέχτηκα, άνοιξε η ψυχή μου. Μόνο ένας που το έχει θα καταλάβει τι λέω», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η παιδική μου ηλικία ήταν ένα μεγάλο μάθημα, γιατί μεγάλωσα τον εαυτό μου. Από τα 14 μου μέχρι τώρα, κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζω με την κατάλληλη ψυχραιμία και δύναμη. Είναι πολύ σημαντικό η αποδοχή στην κοινωνία μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα ο τραυλισμός για κάποιο που το βιώνει. Ένας που δεν το βίωσε δεν μπορεί να καταλάβει. Εμένα είναι η μητέρα μου που με βοήθησε να το αντιμετωπίσω. Κάθε μέρα μου έλεγε γιε μου εγώ σ’ αγαπώ. Αποδέχθηκα το σύνθημα που λένε για μένα οι οπαδοί και γελώ. Ξεχνάνε όμως οι οπαδοί ότι ο δίπλα τους μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ