aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΜακΦάντεν: «Θα έπαιζα στον ΠΑΟ, αλλά...»

ΜακΦάντεν: «Θα έπαιζα στον ΠΑΟ, αλλά…»

Τη χαρά του για το ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τον χαρακτήρισε ευπρόσδεκτο στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Θαντ ΜακΦάντεν. 

Διαβάστε επίσης: Kάλεσμα Γιαννακόπουλου σε πρώην παικταρά των ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ

Ο γκαρντ της Κύμης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την παρουσία του στην ομάδα της Χαλκίδας, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αλλά και το αν θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού» .

Συνέντευξη στον Γιάννη Παλιβάκη

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει παίκτες, περιμένει τον Μπρέζετς, «όχι» από ΜακΦάντεν!

-Πώς είναι η ζωή στην Χαλκίδα και πώς σε αντιμετωπίζουν οι φιλάθλοι σας;

«Είναι ωραία, εκεί που μένω είναι κοντά η θάλασσα. Δεν είμαι τύπος των μεγάλων πόλεων, οπότε είναι υπέροχα για εμένα. Οι φίλαθλοί μας είναι απίστευτοι, ταξιδεύουν όπου και αν παίζει η ομάδα και σε αυτούς οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας».

-Πώς ήταν η εμπειρία σου από το Ελληνικό All Star game;

«Ήταν πολύ ωραία. Πάντα θέλεις να νικάς, ακόμα και σε τέτοια παιχνίδια όπως και έγινε. Αυτές οι διοργανώσεις είναι περισσότερο για τον κόσμο, εμείς τους προσφέρουμε θέαμα καθώς παίζουμε πιο ελεύθερα σε σχέση με τα κανονικά παιχνίδια και το διασκεδάζουμε και εμείς και ο κόσμος».

Διαβάστε επίσης: Και με… τη βούλα ο ΜακΦάντεν στον ΠΑΟΚ

-Πριν υπογράψεις με την Κύμη, είχες επαφές και με τον ΠΑΟΚ. Τι σε έκανε να έρθεις στην Κύμη και να μην επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ;

«Στο μπάσκετ υπάρχουν συνεχώς επαφές μεταξύ ομάδων και παικτών. Τη μια είσαι εδώ την άλλη είσαι εκεί. Δεν τα βρήκα με τον ΠΑΟΚ ,τα βρήκα με την Κύμη. Διάλεξα την ομάδα γιατί είχα ακούσει πολύ όμορφα πράγματα για τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου. Άκουσα ότι είναι μία οικογένεια και είμαι τύπος που του αρέσουν οι οικογένειες. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος».

-Στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, πρώην πρόεδρος της ομάδας, είπε πως θα ήσουν ευπρόσδεκτος να αγωνιστείς στους «πράσινους». Θα έπαιζες στον Παναθηναϊκό; Ποιά η άποψη σου σχετικά με αυτή την δήλωση;

«Πρώτα από όλα η δήλωση έρχεται από μία ομάδα που έχει σπουδαίους παίκτες. Γνωρίζω την ιστορία του Παναθηναϊκού και όλα όσα έχει πετύχει στην Ευρωλίγκα, οπότε είναι τιμή για εμένα αυτή η δήλωση. Σαν επαγγελματίας παίχτης θέλω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πιστεύω πως μπορώ να ανταπεξέλθω, οπότε ναι θα αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό. Όμως όπως προείπα ,τώρα είμαι στην Κύμη και δεν κοιτάω κάτι άλλο».

-Τα αποτελέσματά σας δείχνουν πως είστε μια πολύ μαχητική ομάδα. Ακόμα και όταν χάνετε για 20 και παραπάνω πόντους ,μειώνετε την διαφορά και δεν παρατάτε το παιχνίδι. Πού οφείλεται αυτό;

«Πρώτα από όλα δεν πρέπει να αφήσουμε την διαφορά να πάει στους 20 πόντους. Πάντα προσπαθούμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι και να νικήσουμε. Δεν κοιτάς την βαθμολογική θέση της ομάδας παρά μόνο την νίκη. Στην Ελληνική λίγκα ο καθένας μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε θέση, δεν κοιτάμε το ρεκόρ τους ή αν είναι τελευταίοι, οπότε πρέπει να βγεις και να παίξεις το κάθε παιχνίδι».

-Το πρώτο σου παιχνίδι ήταν απέναντι στον Πανιώνιο, όπου και σκόραρες 35 πόντους. Συνήθως οι νέοι παίχτες χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στην ομάδα. Τι συνέβη και εσύ προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα;

«Μου ταιριάζει πολύ το στυλ παιχνιδιού του προπονητή μου. Είναι δύσκολο να έρθεις και να παίξεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ είχα την εμπειρία και από την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα πρωτάθλημα που χρειάζεται και φυσικό παιχνίδι αλλά έχει και πολύ τεχνική. Όπως είπα μου ταιριάζει το στυλ που μας περνάει ο προπονητής μου και προσπαθεί να εκμεταλλεύεται όλους τους παίχτες επιτυχώς, να μας τοποθετεί στα σωστά σημεία».

-Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα φτάσουν στο Φάιναλ-Φορ της Ευρωλίγκας;

«Ναι, φυσικά. Παρακολουθώ αρκετά την Ευρωλίγκα. Κάθε χρόνο αυτές οι ομάδες είναι “απειλή” ώστε να πάνε στο Φάιναλ-φορ αλλά να κερδίσουν και την διοργάνωση».

-Ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

«Τώρα είμαι στην Κύμη. Έχουμε κάποιες επαφές αλλά δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα και στους στόχους μας. Αφού τελειώσει η σεζόν τότε θα με απασχολήσει το μέλλον μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ