aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗLive: Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση 0-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Με «χρυσό» σκόρερ τον «καυτό» Σάμουελ Μραζ η Ανόρθωση επικράτησε 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» στο ντέρμπι της Αμμοχώστου, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά στη σεζόν, μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες, η «Κυρία» πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και έκοψε τη φόρα της συμπολίτισσας Νέας Σαλαμίνας, η οποία ηττήθηκε μετά από έξι διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη (85′ Φελίπε), Ντιακιτέ (46′ Κλίμοβιτς), Ντάτκοβιτς, Μαλεκκίδης, Μιγκελίτο (65′ Μαργκάσα), Μάντζεκ, Σαλαλίχ (65′ Τιάγκο), Τσίκο, Ντορεγκαράι (73′ Τολεμές).

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Λόρια (78′ Κεραυνός), Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Χάρογιαν, Αντωνιάδης, Φερέιρα (70′ Χριστοφή), Τεχέρα, Σάμπο, Παρούτης (79′ Νινγκά), Γκερέρο (55′ Γουαρίς), Μραζ (79′ Αντονίν).

Σκόρερ: – / Mραζ 42′

Κίτρινες: Ντορεγκαράι (3η), Κλίμοβιτς, Σεργίου / Σάμπο, Τεχέρα (3η), Αντωνιάδης, Παρούτης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Χούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία).

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Συγκινητικές στιγμές στο στάδιο «Αμμόχωστος». Οι δύο κόρες της Αμμοχώστου, η Νέα Σαλαμίνα και η Ανόρθωση για άλλη μία φορά «φώναξαν» το σημαντικότερο λόγο της ύπαρξης τους. Κράτησαν τη φλόγα για επιστροφή στα πάτρια εδάφη αναμμένη.

– Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Αμμόχωστος» και χιλιάδες πλακάτ υψώθηκαν με το μήνυμα «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».

1′ Έναρξη αγώνα. 

5′ Xωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Η Ανόρθωση δείχνει διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να αναλάβει την πρωτοβουλία στην κατοχή της μπάλας.

8′ Σέντρα του Φερέιρα, πισινή κεφαλιά του Μραζ, νέα κεφαλιά του Παρούτη η μπάλα χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Μελίσσα.

9′ Ολιγωρία στην άμυνα της Ανόρθωσης μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Άδωνη, το σουτ του δεν ανησύχησε τον Λόρια.

15′ O Xαρογιάν έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ντορεγκαράι και απέτρεψε σοβαρή απειλή της εστίας του Λόρια.

20′ Ίδιο σκηνικό στο παιχνίδι. Η Ανόρθωση έχει κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρίσκει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας που αμύνεται εξαιρετικά χωρίς όμως την ίδια ώρα να καταφέρνει να γίνει απειλητική σε αντεπιθέσεις.

25′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με ωραία κεφαλιά του Παρούτη, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το σώμα του Μελίσσα. Ακυρώνεται το τέρμα από τον διαιτητή Ιωάννη Χριστοδούλου για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Άδωνη. Στον έλεγχο του VAR (Κυριάκος Αθανασίου) δεν υπήρξε διαφορετική άποψη και έτσι ίσχυσε η απόφαση του διαιτητή. Στις επαναληπτικές προβολές της φάσης φαίνεται ένα ελαφρύ άγγιγμα του Παρούτη στην πλάτη του αμυντικού της Νέας Σαλαμίνας, το οποίο κρίθηκε αντικανονικό. Αμφισβητούμενη φάση.

30′ Πολύ καλή ευκαιρία για την Ανόρθωση, μακρινό σουτ του Σάμπο, η μπάλα κτύπησε στο κεφάλι του Γκερέρο και άλλαξε πορεία, όμως ο Μελίσσας πρόλαβε και απέκρουσε.

37′ Καλή στιγμή για τη Νέα Σαλαμίνα, σέντρα του Μιγκελίτο, ο Μαλεκκίδης διεκδίκησε την κεφαλιά από τους αμυντικούς της Ανόρθωσης, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λόρια.

42′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 1-0 με σκόρερ τον Μραζ! Ωραία κάθετη πάσα του Γκερέρο, ο Σλοβάκος φορ με άψογο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μελίσσα και συνέχισε απ’ εκεί που έμεινε στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Τέταρτο γκολ σε τρεις συμμετοχές για τον φορ της «Κυρίας».

45+1′ Κίτρινη κάρτα στον Τεχέρα, συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών και θα χάσει είτε τον αγώνα με την Πάφος FC είτε την αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

47′ Zήτησαν πέναλτι για χέρι οι γηπεδούχοι, δεν καταλόγισε παράβαση ο διαιτητής, ούτε ενημερώθηκε για κάτι τέτοιο από το VAR και ο αγώνας συνεχίζεται. Στον ώμο του Φερέιρα φάνηκε να κτυπά η μπάλα.

52′ Ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, ξανά από στατική φάση. Φάουλ του Σαλάλιχ, κεφαλιά πάσα του Τσίκο στον Ντάτκοβιτς, δεύτερη κεφαλιά η μπάλα κτύπησε στο κεφάλι του Μπαϊσίνιο και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόρια.

60′ Πρώτη τελική για την Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο, από στατική φάση. Ο Τεχέρα εκτέλεσε φάουλ, ο Αμπαρτζουμιάν έκανε γυριστή κεφαλιά η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

62′ Σουτ του Παρούτη ο Μελίσσας ήταν στη σωστή θέση και απεκρουσε χωρίς δυσκολία.

70′ Ο Μελίσσας λέει “όχι” στον Παρούτη, ο οποίος μετά από πάσα του Ντορεγκαράι και λάθος του Ντάτκοβιτς, βγήκε σε τετ α τετ με τον Ελλαδίτη τερματοφύλακα από πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα στα πόδια του πορτιέρε της Νέας Σαλαμίνας.

75′ Στο έδαφος ο Λόρια με πρόβλημα τραυματισμού, δείχνει να πονάει στον τετρακέφαλο ο Γεωργιανός τερματοφύλακας. Ανησυχία στον πάγκο της Ανόρθωσης.

76′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Λόρια, έγινε νόημα στον πάγκο για αντικατάστασή του. Ετοιμάζεται να περάσει στο γήπεδο ο Κεραυνός. Πλήγμα στο στρατόπεδο των κυανόλευκων.

81′ Σουτ του Νινγκά ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα.

85′ H Νέα Σαλαμίνα ανεβάζει κόσμο και ψάχνει την ισοφάριση, κρατάει το υπέρ της προβάδισμα η Ανόρθωση.

88′ Ο Χριστοφή βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής με τον Μελίσσα εκτός θέσης, αλλά σημάδεψε την πλάτη του Ντάτκοβιτς.

90′ Εννέα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος, λόγω και του τραυματισμού του Λόρια.

90’+6 Δυνατό σουτ του Σάμπο η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

90’+7 Διαγώνιο σουτ του Χριστοφή, λίγο έξω η μπάλα.

90’+9 Αγγίζει την ισοφάριση η Νέα Σαλαμίνα. Ο Τιάγκο έδωσε εξαιρετική πάσα στον Μαλεκκίδη, αυτός προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση αντί να πασάρει σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του και η ευκαιρία έκανε φτερά.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ