aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛLive: Απόλλων - ΑΠΟΕΛ 3-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 3-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ζωντανός στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτηρίου έμεινε ο Απόλλων. Η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε 3-2 με ανατροπή του ΑΠΟΕΛ στο «Άλφαμεγα», για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ και χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» και την ίδια ώρα «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ στον αγώνα με την Ομόνοια στο ΓΣΠ για να καταλάβει την προνομιούχα 3η θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Μαυρίας, Κολ, X. Κυριάκου (90’+1 Σπόλιαριτς), Ίλιεφ (65′ Xoυσαΐν), Ουάρντα (86′ Σαχάρ), Ντιγκινί, Πίττας (90’+1 Ποντικός).

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ (70′ Σατσιάς), Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ (73′ Εφραίμ), Σαρφό, Ντάλσιο, Εντονγκαλά (19′ Μακέντα), Μαρκίνιος (73′ Μ. Ηλία), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: Πίττας 30′, 70′, Ουάρντα 80′ / Κβιλιτάια 21′, 90’+3

Κίτρινες: Ίλιεφ, Ντιγκινί, Ουάρντα / Σαρφό, Κβιλιτάια, Μακέντα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Τζιανλούκα Αουρελιάνο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτής Όμηρος.

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος.

VAR: Μάρκο Σέρα (Ιταλία).

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα

3′ Δεξί μπακ αγωνίζεται ο Μαυρίας και αριστερά ο Φιλιώτης. Ο Πίττας είναι στην κορυφή της επίθεσης με τον Ντιγκινί να κινείται σε ελεύθερο ρόλο από πίσω.

5′ Μπόλικο πάθος στον αγώνα, καλός ρυθμός και η αγωνία κτυπά κόκκινο.

9′ Πιέζει από ψηλά ο Απόλλων και βάζει εμπόδια στον ΑΠΟΕΛ για να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Πιο επιθετική η ομάδα του Μπογκντάν Αντόνε, χωρίς όμως να γίνει απειλητική.

13′ Πρώτη τελική προσπάθεια για τον ΑΠΟΕΛ, ο Τσεπάκ απέφυγε το μαρκάρισμα του Φιλιώτη, όμως το σουτ του με το αριστερό πόδι δεν ήταν καλό, η μπάλα έξω.

14′ Φάουλ για τον Απόλλωνα σε καλή θέση. Ανατροπή του Κοσταντίνοφ στον Ίλιεφ. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Εντονγκαλά, οδηγία στον Μακέντα για ζέσταμα.

16′ Εκτέλεσε το φάουλ ο Κολ, ο Μπέλετς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

17′ Επέστρεψε με δεμένο πόδι ο Εντονγκαλά, δείχνει να πονά ο Κογκολέζος εξτρέμ και πάει για αναγκαστική αλλαγή ο ΑΠΟΕΛ.

20′ Ωραία ενέργεια του Ντάλσιο, η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Πεϊμπερν και έφυγε κόρνερ.

21′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια! Κόρνερ του Μαρκίνιος ο Γεωργιανός “πέταξε” πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού τους γαλαζοκίτρινους.

26′ Ο Απόλλων έχει την κατοχή της μπάλας και ψάχνει διαδρόμους προς την περιοχή του ΑΠΟΕΛ.

30′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 1-1 με τον Πίττα! Ο πρώτος σκόρερ της λεμεσιανής ομάδας με κοντινό πλασέ μετά την πάσα του Ντιγκινί έφερε το ματς στα ίσα.

33′ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Τσεπάκ να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, μετά από ωραία πάσα του Κβιλιτάια.

45’+2 Συρτό σουτ του Σαρφό, ο Γιοβάνοβιτς με δεύτερη προσπάθεια απέκρουσε τη μπάλα.

45’+3 ΔΟΚΑΡΙ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μαρκίνιος. Εντυπωσιακή ενέργεια του Βραζιλιάνου εξτρέμ και δυνατό σουτ με το δεξί η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Στην κόψη του ξυραφιού το ντέρμπι. Τρεις τελικές (όλες στον στόχο) για τον Απόλλωνα, πέντε για τον ΑΠΟΕΛ (δύο στον στόχο) και ένα δοκάρι με τον Μαρκίνιος. Ισόπαλο (1-1) το ντέρμπι με τα γκολ των Κβιλιτάια (21′) και Πίττα (30′).

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

48′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Σαρφό για φάουλ στον Ίλιεφ.

52′ Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς φάσεις στις δύο εστίες.

55′ Kίτρινη κάρτα στον Κβιλιτάια για τράβηγμα στον Κολ.

57′ Φάουλ του Πίττα στον Τσεπάκ από πίσω, δεν έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας ο διαιτητής και μάλλον χαρίστηκε στον Κύπριο επιθετικό.

60′ Κίτρινη κάρτα στον Ίλιεφ για κράτημα στον Ντάλσιο.

68′ Συρτό σουτ του Χουσαΐν η μπάλα έξω, καμία ανησυχία για τον Μπέλετς.

70′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 2-1 με τον Πίττα! Σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Ουάρντα έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Πίττα που πλάσαρε προ κενής εστίας. 

71′ Γίνεται έλεγχος για πιθανό οφσάιντ, αφού η θέση του Ουάρντα ελέγχεται.

72′ Μετρά κανονικά το γκολ.

76′ Σουτ του Ουάρντα μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού.

80′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, 3-1 με τέρμα του Αμρ Ουάρντα. Σέντρα του Ντιγκινί, σουτ στην κίνηση από τον Ουάρντα και η μπάλα στα δίχτυα.

90’+3 ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά του Κβιλιτάια σε σέντρα του Εφραίμ. 

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ